Познати бизнисмен предсједник КК Партизан?!

У тренутку када се клуб налази под принудном наплатом дугова, у Хумској се воде разговори о томе ко би могао (тј. морао) да наследи Пековића. Једно име се издваја.

Кошарка 18.06.2017 | 22:45
Познати бизнисмен предсједник КК Партизан?!
Бивши српски хокејаш, данас успешан бизнисмен и декларисани навијач Партизана, Андреј Јовановић, најозбиљнији је кандидат за наследи Николу Пековића на месту председника кошаркашке секције црно-белог спортског друштва, пише "Курир".

Овај лист у броју од петка наводи да је пред Јовановића изнета ова идеја, иза које стоје, цитирамо, "партизановци чије се мишљење поштује", али да лобирање неће проћи лагано утолико што Јовановић у претходном периоду одбијао неколико понуда да се активно укључи у рад фудбалског или кошаркашког клуба.

Јовановић је, према писању "Курира", више пута финансијски помагао хокејаше, заједно са саиграчем из шампионског Партизана, Бојаном Миловановићем.

Јовановић је један од оснивача компаније "Марбо", коју је у међувремену продао "Пепсију" за више од 200 милиона евра, пише "Курир". Данас, овај бизнисмен директор је холдинг компаније "Моји брендови" која на тржишту заступа "Имлек", "Бамби" и "Књаз Милош", а један је и од власника крагујевачке "КБМ банке".

Поред Јовановића, као Пековићев наследник помиње се власник КК Динамик, Велибор Јојић.

"Спортски журнал" пише да 14. јула, по Статуту КК Партизан, истиче рок за сазивање Скупштине, на којој би требало да буде верификована Пековићева оставка, али и изабран његов наследник, чије се име, цитирамо, "ни не назире".

Црно-бели су се окупили у среду на опроштајном ручку без тренера Алекасандра Џикића, с којим је сарадња окончана на крају сезоне, али и његовог помоћника Ненада Чанка, који је у стручном штабу младе репрезентације.

Наводи се и да нису били присутни чланови селекције до 20 година, Вања Маринковић, Слободан Јовановић и Никола Танасковић, као и Вил Хечер, који је већ био отпутовао у САД.

Принудна наплата дугова

"Курир" пише да је рачун КК Партизан у блокади пуна два месеца и то због дугова према бившим играчима, Браниславу Ђекићу и Марку Чакаревићу, као и да је тај процес стигао до принудне наплате. Црно-бели дугују новац и Драгану Милосављевићу, Миленку Тепићу и још неколицини играча, а лист наводи да је бившем тренеру Душку Вујошевићу исплаћено 150.000 од укупно 600.000 евра, колико му се дугује.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар