Нећу да будем "Дон Кихот"

"Немам повјерење у колеге из Предсједништва БиХ", рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић гостујући у емисији Пулс БН телевизије. Он је истакао да ни са једним од чланова Предсједништва БиХ није у сукобу, али да не одступа од својих политичких ставова, те да не дозвољава угрожавања интереса Републике Српске.

Босна и Херцеговина 15.06.2017 | 23:12
Нећу да будем "Дон Кихот"
Предсједништво БиХ постоји и ради, али односи унутар те институције нису као на почетку мандата, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић. Истиче да не жели самоинцијативно да покреће теме за које нема подршку хрватског и бошњачког члана Предсједништва БиХ.

"Не желе да се бавимо стварима које су окренуте будућности. Мало, мало, па се враћамо прошлости и стварима око којих постоје сукоби. И када имате амбијент у коме неко такву атмосферу ствара, шта би требало да ја будем – Дон Кихот који иде и виче како Предсједништво треба нешто спектакуларно да ради. Шта ће урадити?", рекао је Иванић.



Казао је да се министри из Републике Српске у Савјету министара нису консултовали са њим када је ријеч о подршци кривичном закону у којем је споран дио о казнама за негирање "геноцида". Иванић је истакао да политичари из Српске морају бити сложни када тај закон дође у Парламентарну скупштину БиХ.

“И мене је то изненадило. Ја то не разумијем, не знам шта се десило и који је повод за тако нешто. Црнатка (Игора) сам питао и он није био на састанку, и није имао информације. Не видим никакву корист од таквог приједлога закона. На срећу имамо парламент, гдје то неће проћи”, рекао је Иванић.



Истовремено, он је подвукао да БиХ може функционисати само у садашњим оквирима. Остало су све нереалне жеље, као и она предсједника Додика о референдуму.

“Десет година слушам ту причу. У овим условима то није реално. Ко ће подржати референдум? Хоће ли Београд? Неће. Неће због Косова и Метохије. То је чиста политичка демагогија. Русија јако подржава Републику Српску и требамо бити захвални на томе. Међутим, и Русија је јасно рекла, не једном, већ више пута: `цјеловита БиХ`”, јасан је Иванић.

Оптимизам када је у питању европска будућност БиХ и стицање кандидатског статуса.

“Мислим да је нама користила мигрантска криза. Европа се препала миграната и постала свјесна да уколико дође до нестабилности долазе и мигранти са Балкана. Захваљујући томе одлучили су да се мало чвршће баве Балканом. Главни концепт је – нећемо дирати ствари око којих се не можемо усагласити, а покушаћемо да урадимо све да тај простор добије економски просперитет и да се сви боље повежу”, нагласио је Иванић.

Ако БиХ до краја године достави затражене одговоре Европској унији, кандидатски статус ће бити дефинисан најдаље за шест мјесеци након тога, увјерен је Иванић.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

блбл

15.06.2017 23:16

И ти се понављас као папагај. Провидан си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

16.06.2017 05:30

Госп.Иваницу казете да прицате само о прослости, па нисте изабрани да одрзавате статус qуе и да ово стање и агонију народа одрзавате. Изабрани сте да народу омогуците неку наду у боље сутра. Ако то не мозете онда сте промасај, подрзите неког "Дон Кихота" који це се борити за боље сутра. Подрзите неког ко има енергије да се бори, изгледа да Ви зато немате нити воље нити снаге, нити зелите бити лидер. Изгледа да сте Ви задовољни овим стањем. Нека Вам је сретно, а нама мозе изгледа мозе помоци само Бог, Алах или Буда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

16.06.2017 09:25

Велики господин и шмекер.

ОДГОВОРИТЕ