Надал: Здравље је важније од Роџеровог рекорда!

Други рекет света Рафаел Надал причао је за шпанске медије о недавно освојеном Ролан Гаросу, рекорду Федерера и другим стварима.

Тенис 19.06.2017 | 17:30
Надал: Здравље је важније од Роџеровог рекорда!
Шпанац је постао први тенисер у историји “белог спорта“ који је успео да освоји десет трофеја на једном од четири Гренд слема у сезони.

Такође, престигао је Пита Сампраса по броју најпрестижнијих трофеја, па је сада испред њега само Роџер Федерер.

“Не мислим много о будућности и престизању Роџеровог рекорда. Далеко сам од тога. Оно што ме чини срећним је то што сам успео да освојим нешто што је веома тешко“, рекао је Рафа.

Такође, “Краљ“ шљаке казао је му је у овом делу каријере најбитније здравље, а не индивидуални рекорди.

“Надам се да ћу остати здрав, у животу ме ме више мотивише то што радим и што ме чини срећним, него изједначавање са Федерером. Без физичких проблема, живот је много лакши и више се ужива. У мом случају знате шта то значи“, истакао је Надал.

“Бити повређен не значи само да нећеш играти на турнирима, већ вуче све друге ствари. Сад сам срећан што могу да тренирам сваки дан“, казао је Шпанац.

После освајања Отвореног првенства Француске Рафа је рекао да није спавао пуно, не зато што је славио, него што је био веома уморан и није могао од њега да заспи.

“Бик са Маљорке“ свестан је да га доста људи већ сада сматра за легенду, међутим живот му се није променио много.

“Свестан сам да до сад има добру каријеру, али имам 31 годину и живот ми се није пуно променио. Све су то променљиве ствари, за пар година ћу бити обичан грађанин, тако да је добро да не будете на самом врху, јер ћете онда доста пасти“, рекао је Надал.

Шпанац је такође истакао да му се игра променила, међутим није сигуран да ли би овај Надал победио оног из 2008. године.

"Генерално, тенис еволуира и не знам да ли би овај Надал победио оног из 2008. Не знам и не питам себе. Сви играчи пролазе кроз процес, као рецимо Федерер и Ђоковић који не играју као пре".

Други тенисер света осврнуо се и на статус Роџера Федерера рекавши да је ово што је урадио доста ризично.

"Рискантно је ово што је Федерер урадио. Може да има добар наступ на Вимблдону зато што игра тамо добро, али када не играте три месеца, тешко је да се вратите у ритам. Опет мислим да ће бити добар, зато што ће играти припремне турнире, па ће ући у форму", завршио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар