Кливленд спрема супертим као одговор Вориорсима!

Лав као жртвено јагње, Кајри мамац за Пола! Краљ мора да буде задовољен. Лавов одлазак је донекле очекиван, али у Ирвингов одлазак мало ко верује. . .

Кошарка 16.06.2017 | 22:20
Кливленд спрема супертим као одговор Вориорсима!
У ноћи када је Кливленд дефинитивно свргнут с трона под ударом страшног Голден Стејта из уста Леброна Џејмса излете су следеће речи:

"Никада нисам играо у супертиму, какав има Голден Стејт".

И наравно, одмах изазвао бес код многих кошаркашких поклоника, који памте Леброновшампионски тим Мајамија, накрцан звездама попут Двејна Вејда, Криса Боша, Реја Алена иРашара Луиса. А онда подсећају и на то да сада дели свлачионицу са асовима попут Кајрија Ирвинга и Кевина Лава, те са Дероном Вилијамсом, Кајлом Корвером, Џеј Ар Смитом... 

Можда те Лебронове генерације нису биле тако доминантне као она која је ове сезоне прегазила апсолутно све на путу до шампионског прстена, али далеко од тога да није имао квалитетне саиграче, где год да је играо. 

Ипак, у Кливленду су јасно и гласно чули повике свог Краља и кренули у развијање озбиљне стратегије за креирање нове верзије супертима. Свесни су и руководећи кадрови тима из Охаја да не постоји други начин да се изађе на крај с оваквим Голден Стејтом и зверима попут Кевина Дуранта, Стефа Карија, Клеја Томпсона и Дрејмонда Грина, па ће зато направити све потребне кораке како би скројили тим по Леброновој жељи. 

Амерички медији темељно су се бавили потенцијалним решењима и све указује на то да ће карту у једном правцу добити Кевин Лав. 

Његово име доводи се у контекст с три потенцијална трансфера - за Пола Џорџа, Демаркуса Казинса или Кармела Ентонија. 

Ни најмање сумње нема - Леброн би сигурно био најсрећнији када би у Кливленд дошаоКармело Ентони. Али, у перспективи овај трејд би Кливленду донео најмање користи. 

Мело јесте Лебронов најбољи пријатељ дуги низ година и јавна је тајна да би Краљ волео да га види у опреми Кливленда. Али, питање је како би ствари функционисале у тиму, пошто је реалност таква да Кавси имају веће шансе да се домогну прстена са Лавом у тиму него са Ентонијем. Због тога је готово незамисливо да би Кливленд могао да се одрекне своје звезде због неког ко годинама није био ни близу пласмана у плеј-оф, а камоли борби за прстен. 

Фил Џексон због тога и тражи начин како да се реши Мела. Кливленд би, додуше, могао да проба с евентуалним трејдом Иман Шамперт - Џеј Ар Смит за Мела. Да ли би успело? Вреди пробати.

Прича са Демаркусом Казинсом имала би одређеног смисла у резултатском смислу. Додуше, Кливленд би био сушта супротност Голден Стејту, јер би „смалл-балл“ екипу напала са Тристаном Томпсоном, Казинсом и Леброном. У рекету би Кливленд вероватно био незаустављива сила. И све би било у реду док не дође утакмица с Голден Стејтом, када би се све почешали по глави и запитали - а ко чува Кевина Дуранта?

Јасно је, тада би терет поново пао на Лебронова леђа. А реално је да не можете да очекујете човека од 33 година, па макар то био и Леброн Џејмс, да троши толико енергије на чување Кевина Дуранта и решавање многобројних офанзивних задатака. 

Најреалнија солуција у овом тренутку био би трансфер Пола Џорџа. Кевин Лав јесте поправио игру у одбрани током последњих година, али није ни близу Џорџовог нивоа у оба смера. Кливленд би у овом случају жртвовао мало висине и масе зарад јединственог Ол-стар играча који уме себи да креира простор за шут, да погађа тројке, али и да чуваКевина Дуранта.

Ризик, ипак, постоји. Пре свега питање је да ли ће Џорџ хтети да обнови уговор са Кавсима после наредне сезоне, а онда је ту и питање величине уговора на дуже стазе.

Да ли би овај посао имао смисла у потенцијалним окршајима с Голден Стејтом? Наравно да би, с тим што би Џорџ морао да научи да игра у тиму са две суперзвезде (читај:Леброном и Кајријем), што би само по себи могао да буде захтеван посао за цео тим. И то у моменту када је простор за експериментисање минималан.

На крају, проницљиви амерички кошаркашки стручњаци најављују и готово незамислив сценарио - да Кливленд жртвује Кајрија Ирвинга зарад довођења Криса Пола из Лос Анђелес Клиперса. Искрено, нама је тешко да замислимо овако нешто, али новинари с оне стране Атлантика верују да ту има дима.

Разлог - Крис Пол је Лебронов велики пријатељ још из младих дана и човек у кога Краљ има бескрајно поверење.

Кливленд би доласком Криса Пола добио плејмејкера који би форсирао игру слабијег ритма, што је нешто што би тиму одговарало у сезони која долази. Додуше, изгубила би једног од најпоузданијих „цлутцх“ шутера у НБА лиги (скорера у последњим секундама утакмице).Пол је такође тип кошаркаша који је подређен тиму и радио би на разигравању саиграча и далеко је искуснији од Кајрија.

Али, будимо реални, овакав посао заиста је у рангу научне фантастике у овом моменту. Иако је Пол на излазним вратима Клиперса. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар