Шарић и Укић (не) подржавају отказе пред ЕП!

Хрватски репрезентативци критични према одлуци Марија Хезоње и Анте Жижића да пропусте овог лета наступ за национални тим.

Кошарка 17.06.2017 | 11:45
Шарић и Укић (не) подржавају отказе пред ЕП!
Кошаркашка репрезентација Хрватске, извесно је, неће у најјачем саставу наступати у септембру на Еуробаскету.

Марио Хезоња први је обавестио селектора Александра Петровића да су му овог лета неке друге ствари испред репрезентације, док је потом наступ отказао и Анте Жижић, који се спрема за НБА лигу.

Одлуке двојице младих играча изазвале су бројне полемике у Хрватској. Њихов саиграч из репрезентације Дарио Шарић, који ће овог лета бити на располагању селектору, није наишао на разумевање.

"Криво ми је што неки не желе да играју за репрезентацију. Чини се да нема више тог жара и да смо изгубили култ репрезентације. Али ту смо ми који гинемо", рекао је Шарић хрватским новинарима.

"Ако неко каже да је уморан, ја ћу вам одмах рећи да није. Можда то неко ради због своје каријере и то могу да разумем, али ако неко каже да је уморан, то једноставно не могу да прихватим као разлог", поручио је Шарић и додао: "Што се тиче очекивања од Еуробаскета, могу само да кажем да имамо енергију и да ћемо показати да се кошарка пробудила".

Капитен Хрватске, искусни Роко Лени Укић, био је много оштрији. Он је рекао да не разуме одлуку млађих играча, јер је репрезентација нешто највеће у каријери професионалног спортисте.

"Поштујем Хезоњину одлуку и немам ништа против ако неко има неке приватне планове или није задовољан улогом која му је намењена. Ја сам се увек одазивао, али не сматрам се због тога већим Хрватом од некога ко је пет пута одбио репрезентацију. Оно што не волим јесте да се приказује Хезоња као неко ко ће овог лета индивидуално тренирати, па ћемо га након тога имати три пута бољег. Јер, сезона му се завршила 15. априла, што ће рећи да има три и по месеца да се добро одмори и ради на себи. Ако му за то нису довољна три и по месеца, онда неће бити довољно ни четири и по. Али, не желим да улазим у његов избор јер Хезоња је пуно важнији за ову репрезентацију него што сам сада ја. Он ће ту бити наредних 10 година, или можда само три од тих 10, али не треба га прозивати нити отписати, као ни тражити оправдања где нису потребна", изјавио је за "Вечерњи лист" Укић.

Он је рекао да свако има другачији поглед и однос према репрезентацији.

"Ја сам напустио летњу лигу након половине одиграних утакмица да бих стигао на време на припреме репрезентације. То је изговор који јако добро звучи и то су неки играчи користили. Све што НБА клуб може је да ти сугерише да би било боље да проведеш лето у клубу јер ће и твој конкурент за минутажу то исто урадити", навео је капитен Хрватске.

Хрватска на Еуробаскету наступа у групи Ц у Клужу са Шпанијом, Црном Гором, Чешком, Румунијом и Мађарском.

Европско првенство ће се играти од 31. августа до 17. септембра у четири државе - Турској, Финској, Румунији и Израелу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар