СИПА истражује пријетње ИД

Државна агенција за истраге и заштиту подузима мјере и радње из своје надлежности у поводу најновијих пријетњи терористичке организације ИД, објављених у ИД магазину Румиyах за Балкан.

Босна и Херцеговина 14.06.2017 | 13:35
СИПА истражује пријетње ИД
Из СИПА су рекли да су упознати с пријетњама које се објављују у магазину Румиyах, о чему је обавијештено Тужилаштво Босне и Херцеговине, под чијим надзором СИПА подузима одређене мјере и радње из своје надлежности.

"Будући да је ријеч о предметима који су још увијек у раду, СИПА није надлежна да даје више информација о томе те се за више информација можете обратити Тужилаштву Босне и Херцеговине", рекли су из СИПА, пише портал Клиx.ба.

На питање о сарадњи с Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, из СИПА Истичу да с ОБА-ом, као и са осталим полицијским агенцијама, имају веома добру сарадњу.

У отвореној пријетњи земљама Балкана објављеној у магазину Румиyах, ИД наглашава да нису заборавили ратна страдања муслимана те су пријетње усмјерене на Србе и Хрвате.

Подсјећају на терористичке нападе широм свијета, наглашавајући да би то требало да буде опомена. Исказују отворену пријетњу свим земљама Балкана, поручујући да се "враћају" те да су до сада били преокупирани на неким другим подручјима.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар