Федерер: Ђоковић ће опет бити снажан и освајати ГС!

Рекордер по броју Грен слем титула Роџер Федерер очекује да се Новак Ђоковић врати на ниво на којем је био до прошле године.

Тенис 16.06.2017 | 11:30
Федерер: Ђоковић ће опет бити снажан и освајати ГС!
Србин је елиминацијом у четвртфиналу Ролан Гароса пао на чак четврто место на АТП листи, што му је најгори пласман од 2009. године.

"Ако упоредимо са прошлом годином кад је држао сва четири ГС, налази се у релативно тешкој ситуацији. Али, он је и даље у прва четири, у конкуренцији је за титуле. Нема сумње да делује слабо за играча са својим квалитетима, прошла година је била посебна за њега, посебно прва половина 2016, па је мало неочекивано што је посустао толико од освајања РГ прошле године", рекао је Федерер.

Ђоковић је у последњих неколико месеци губио редом на мастерсима у Индијан Велсу, Монте Карлу, Мадриду, финалу Рима, а неће играти ниједан турнир до Вимблдона 3. јула.

"Признајем да га нисам гледао много у последње време, па не могу најбоље да судим о ситуацији, углавном сам пратио преко медија. Али он је превише добар играч да остане овако дуже време. Освајаће опет грен слемове у будућности, бориће се за број 1. Очекујем опет јаког Ђоковића", додао је Швајцарац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар