Наставак суђења Махмуљину

У Суду БиХ данас ће бити настављено суђење команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину за злочине почињене над заробљеним српским цивилима и војницима на подручју Завидовића и Возуће током 1995. године.

Босна и Херцеговина 14.06.2017 | 08:30
Наставак суђења Махмуљину
Оптужница терети Махмуљина да као командант Трећег корпуса, у чијем је саставу дјеловао и одред "Ел муџахедин", ништа није предузео да спријечи злочин припадника овог одреда над ратним заробљеницима и српским цивилима током војне акције на ширем подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

На рочишту 7. јуна свједочио је заштићени свједок Тужилаштва БиХ "С13" који је рекао да је приликом посјете кампу одреда "Ел муџахедин" видио четрдесетак заробљених српских војника, а да му је "један Арапин понудио да закоље четника, како би осветио смрт сина".

Овај свједок, бивши припадник Цивилне заштите у Завидовићима, рекао је да је на дванаестом километру, гдје је био смјештен логор одреда "Ел Муџахедин", отишао са Синаном Аличићем, јер су чули да тамо има заробљених припадника Војске Републике Српске, па са хтјели да их виде и питају знају ли ко им је убио синове и зашто.

Други свједок Тужилаштва, бивши главни медицинар ратне болнице у Завидовићима Синан Аличић потврдио је да је са свједоком "С13" у августу или септембру 1995. године ишао у логор одреда "Ел муџахедин", те да је тамо осим Арапа затекао, по његовој процјени, тридесетак српских војника, који су сједили на ливади.

Он је додао да међу заробљеницима није никога препознао, али да му је "С13" рекао да је тамо видио Митра Јовића, који је радио у продавници намјештаја у Завидовићима.

Наставак суђења Махмуљину заказан је за 13.00 часова.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоол

14.06.2017 10:13

Терете га да ништа није предузео а ја мислим да је он предузео све да они дивљаци и главосјеце додју ко зна одакле и овде чине злочине.За неког домаћег могу разумјети да почини несто а да командант није знао нити наредио али довести онакве ликове са сјекирама и ножевима који људима одсјеку главу и са њом играју фудбал то је сигурно знао и кога је довео и шта це радити и после шта су урадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

14.06.2017 13:56

Стас таки су ти Руси сто су убијали Босњаке ал де хај ти то Дзиканима објасни.....