Даниловић: Дјевојке, срећно и храбро на ЕП-у!

Кошаркашице Србије наступају на Европском првенству у Прагу, где ће бранити злато освојено пре две године у Мађарској. Порука од Предрага Даниловића: "Уз вас смо"!

Кошарка 13.06.2017 | 21:15
Даниловић: Дјевојке, срећно и храбро на ЕП-у!
Најбоље кошаркасице Србије у среду путују на шампионат Европе у Цешкој, где ће бранити шампионску титулу освојену пре две године у Мађарској, а тим поводом приређен им је испраћај у "Кући кошарке".

"Девојкама подршка највише значи. Дошло је време да их испратимо на ЕП, знам да су напорно радиле и да су имале мале проблеме са повредама, надам се да ће их залечити до почетка шампионата. Девојке, идете на Европско првенство као актуелне првакиње Европе, немојте никога да прецењујете, а КСС је увек уз вас, као и земља Србија", поручио је председник Савеза Предраг Даниловић.

Селектор Стеван Караџић истакао је да су на припремама урадили све што је било планирано.

"Урадили смо све што смо могли, нисмо баш 100 одсто спремни због повреда играчица, али кад изађемо на терен у Прагу, то се све заборавља. Сигуран сам да ћемо дати све од себе, девојке имају резултате и надамо се да ћемо испунити циљ", рекао је Караџић.

Капитен Јелена Миловановић захвалила се на подршци коју шампионке имају.

"Много нам значи што сте уз нас, верујем да ће све девојке дати максимум од првог минута у петак против Грчке. Могу да поручим да ћемо бити једна уз другу и да нећемо одустајати до последње секунде", изјавила је она.

Испраћај кошаркашица на ЕП била је и добра прилика за промоцију књиге "Кош по кошаркашице", чији је аутор Владимир Станковић. То је прва књига која говори о успесима српске женске кошарке.

Србија ће на шампионату Европе играти у Ц групи са Грчком (петак од 18 сати), Француском (субота од 20.30) и Словенијом (понедељак 15 сати) .

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар