Родман "отвара врата" Сјеверној Кореји!

Промовише канабис! Бивша НБА звезда Денис Родман опет је стигао у посету Северној Кореји, први пут откако је председник САД постао Доналд Трамп.

Кошарка 15.06.2017 | 12:30
Родман "отвара врата" Сјеверној Кореји!
Ексцентрични кошаркаш је рекао да "само покушава да отвори врата", а у Пјонгјанг је стигао преко Пекинга у црној мајици којом промовише крипто валуту "ПотКоин" (ПотЦоин), уведену у циљу легализовања канабиса.

Упитан да ли је разговарао са председником САД о својој посети Северној Кореји, Родман који је у више наврата посетио ту азијску земљу, рекао је: "Па, прилично сам сигуран да је он веома срећан због чињенице да сам овде у покушају да постигнем нешто у обострану корист".

Родман је сваки пут помпезно дочекан у Северној Кореји, али је сада на удару критика јер одлази у ту државу у јеку појачаних тензија измедју Пјонгјанга и Вашингтона због севернокорејског програма нуклеарног оружја.

Према речима једног високог америчког званичника из Токија Томаса Шенона, Родман ће боравити у приватној посети Северној Кореји.

"Знамо за његову посету. Желимо му добро, али смо издали упозорења за Американце да не путују у Северну Кореју из безбедносних разлога", рекао је новинарима представник Стејт департмента, Томас Шенон.

Родман је 2014. године организовао гала кошаркашку утакмицу у Северној Кореји како би обележио рођендан лидера те земље Џонг-уна Кима, што неки сматрају контроверзном иницијативом.

Родман, познат по ексцентричности и тетоважама, спријатељио се с Кимом, који је велики обожаватељ кошарке.

Родман има 56 година, рођен је у Њу Џерзију, био је 27. пик на драфту 1986. од стране Детроит Пистонса с којима је освојио прву НБА титулу 1989. године (другу 1990). Потом је играо за Сан АНтонио Спарсе и Чикаго Булсе с којима је освојио још три. Наступао је још за Лос Анђелес Лејкерсе и Далас Мевериксе у НБА где је просечно бележио 7,3 поена уз 13,1 скокова и 1,8 асистенција по утакмици.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар