Федерер: Надал и ја 2016. нисмо могли да тренирамо...!

Роџер Федерер причао је са новинаром Мариом Кариљом са “Теннис Цханнел“ о форми, времену којег има све мање и повратку у врх тениса.

Тенис 13.06.2017 | 09:30
Федерер: Надал и ја 2016. нисмо могли да тренирамо...!
Најтрофејнији тенисер у историји “белог спорта“ направио је невероватан повратак на тур, пошто је у јануару освојио Аустралиан Опен, а а потом и Индијан Велс и Мајами.

Међутим, све само лако није било вратити се међу најбоље и побеђивати на највећим турнирима.

“Када сам посетио Надалову академију у септембру, покушали смо да играмо тенис са клинцима јер није било много тога што смо могли да урадимо. Рекао сам му – могу да играм волеј и да се крећем мало, али не могу да играм озбиљно са тобом, извини. На шта ми ја рекао, да ни он не може много да уради“, казао је Роџер за "Теннис Цханнел".

“Али после шест месеци, играли смо финале Аустралије, Мајамија и Индијан Велса. Мислим да је то одлично за нас и за тенис“, додао је Федерер.

Такође, Швајцарац је рекао да му време полако истиче и да ће све теже моћи да игра на врхунском тенису и побеђује најбоље.

“Време није на мојој страни. Како године пролазе, шансе да побеђујем против најбољих све су мање“, искрен је био Федерер кога очекује сезона на трави.

Роџер је рекао да никада није био у оваквој позицији и да је млађи, свакако не би било простора за забринутост, овако је другачије.

“Никада нисам био у оваквој позицији. Да се ово десило када сам имао 22 године, рекао бих себи – иако сам ван терена две године, млад сам, вратићу се. Сада је другачије“, нагласио је Швајцарац.

После два и по месеца паузе и пропуштене сезоне на шљаци, Федерер ће се тенису вратит на турниру у Штутгарту, који је на програму од 12. до 18. јуна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар