Сензација: Остапенко тријумфовала на Ролан Гаросу!

Јелена Остапенко тријумфовала је на на Ролан Горасу пошто је у финалу у три сета победила Симону Халеп 4:6, 6:4, 6:3.

Тенис 10.06.2017 | 21:45
Сензација: Остапенко тријумфовала на Ролан Гаросу!
Млада Летонка направила је тако сензацију, пошто до овог турнира није имала ниједан освојен трофеј, а камоли Гренд слем.

Овом победом Остапенко је постала прва летонска тенисерка која је освојила Гренд слем у појединачној конкуренцији.

Двадесетогодишња играчица није постала најмлађа тенисерка која је успела да освоји Отворено првенство Француске, с обзиром да је Моника Селеш то успела са само 16 година 1990. године.

Свакако да ово неумањује тријумф Летонке, која је као неностиљка стигла на париски Гренд слем, с обзиром да се налази на 47. месту WТА листе. Када је реч о Симони Халеп она је пропустила да од понедељка постане прва играчица света, јер би је победа винула на сам врх женосг тениса.

Овако ће бити друга, са 155 бодова мање од Анђелик Кербер, док је Осрапенко напредовала чак 35 позиција и на новом поретку тенисерки биће 12. на свету.

Када је реч о мечу, треба рећи да је обиловао брејковима, што није ништа чудно за женски тенис. Поред брејкова, виђена је огромна борба, али испоставиће се да је победила агресивнија тенисерка, с обзиром да је имала чак 54 винера, у односу на свега осам Симоне Халеп.

Форхендима је потпуно уништила румунску тенисерку, која је током целог меча била у подређеном положају, иако резултат то и не показује пуно.

У првом сету виђено је чак пет брејокова од десет одгираних гемова. Одлучујући корак ка освајању сета, Халеп је направила управо у дестом гему, кад је успела да одузме сервис Остапенковој.

Летонка је у првом сету имала 3:2, и сервис, међутим Халеп је успела да се врати и да добије четири од наредних пет гемова, 6:4.

У другом сету Румунка је дошла до раног вођства од 2:0 и чинило се да би меч могао да буде готов у два сета. Међутим, борбена тинејџерка се није предавала и до краја сета успела је да чак и поведе са брејком предности, 5:4.

Уследио је сервис гем Јелене која је сигурно игром успела да изједначи на 1–1. У трећем сету виђена је пресликана игра.

Халеп је прва направила брејк, повела са 3:1, али тада је уследио шампионски повратак Летонке. До краја сета није изгубила нити један гем и потпуно заслужено освојили први турнир и први Гренд слем у каријери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар