Гуга: Рафа и Роџер су богови - попут мачке и миша су!

Густаво Кертен, троструки освајач Ролан Гароса, разговарао се с новинарима у Паризу о походу Рафаела Надала на десети 'Куп мускетара', али и Роџеру Федереру.

Тенис 10.06.2017 | 16:45
Гуга: Рафа и Роџер су богови - попут мачке и миша су!
Невероватни Шпанац савладао је у петак Доминика Тима, што му је био шести узастопни меч у Булоњској шуми који је добио у три сета.

"Пре две године, нико није веровао да ће он икада више освојити Гренд Слем, а посебно Ролан Гарос. Моје мишљење је да се вратио и да је фаворит – у истој мери као и када је био на врхунцу", јасан је Гуга.

"Мислим да није немогуће да до 2022. године још пет пута освоји титулу у Паризу, иако ће тада имати 36 година. Он није само одличан тенисер, он је и дивна особа. Потпуно је посвећен, а мислим и да има шансу да се поново врати на прво место на свету. Зашто да не? Деловало је да нећемо више имати прилику да гледамо оно што нам је пружио у петак, али – то је његов менталитет. Воли изазове, воли да покуша да оствари немогуће и мислим да то није далеко од истине. Јер, у његовом уму немогуће не постоји. Не постоји још један Рафа и мислим да га никада нећемо ни видети. Невероватан је, имајући у виду шта ради – после 11, 12 година и девет титула овде".

Бразилац је потом упоредио 'Бика са Маљорке', коме ће ривал у недељном финалу бити Стан Вавринка, са још једном живом легендом – Роџером Федерером.

Швајцарац је рекордер са 18. титула са четири највећа турнира, док Шпанац, кога је победио на старту године на Аустралиан Опену, дели друго место са Питом Сампрасом са по 14.

"Да ли може да понови ово? Исто важи и за Роџера, а видели сте и шта он може... Дивно је видети њих двојицу како играју. Уверен сам да један чини овог другог бољим, много бољим. Не знам шта ми је фасцинантније – да ли Рафина потенцијална десета титула или Роџеров тријумф у Аустралији. Мислим да је ту најфасцинантнија та трка, невероватно, зар не? Њих двојица, односно та међусобна потера – попут мачке и миша су. Заиста су сјајни. Ко је успешнији? Ко је већи? Ако гледате ширу слику и све бројке – Роџер има више делова величанственог сценарија, али освојити десет титула на једном Гренд Слему... То је нешто, посебно... Тешко је чак и појмити тако нешто, за почетак... Просто, не видим да ће ико у будућности стићи до, рецимо, 22, 25, 26 ГС титула...", истиче некадашњи први играч планете.

За крај, Густаво каже да не верује да ће се Рафаел зауставити на 10. титули, пошто сматра да је, у случају таквог сценарија, 11. одмах 'иза ћошка'. С друге стране, поставља и питање 'шта ћемо да радимо' уколико Федерер освоји рекордни рекордни осми Вимблдон.

"А, шта ћемо ако Роџер освоји Вимблдон? Мислим да је Аустралиан Опен требало да зауставимо пре почетка финала – да обојици дамо титулу и кажемо им да иду кући јер су богови. Само због тога шта нам приређују и приказују. Због свега се запитамо да ли су они уопште људи? Невероватно. Мени су лично огромна инспирација – не можете наћи боље узоре", закључио је Кертен са карактеристичним осмехом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар