Бердих отпустио Иванишевића - да ли је Ђоковић у игри?

Томаш Бердих саопштио је да је завршио сарадњу са тренером Гораном Иванишевићем.

Тенис 05.06.2017 | 19:45
Бердих отпустио Иванишевића - да ли је Ђоковић у игри?
Чех и Хрват су радили заједно од августа прошле године, али су се растали након елиминације Бердиха у другом колу Ролан Гароса од Руса Карена Хачарова.

"Горан и ја више нећемо радити заједно. Уживао сам у вожњи и остаћемо сјајни пријатељи. Желим му све најбоље у будућности. Ја се посвећујем својим циљевима са тренутним тимом", саопштио је Бердих преко Твитера.

А Иванишевић, бивши шампион Вимблдона, пре Бердиха радио је са земљаком Марином Чилићем, који је током тог периода освојио УС Опен 2014. године.

Бердих је са Иванишевићем освојио само Шенжен у октобру, али је убрзо испао из Топ 10 са АТП листе, први пут у шест година.

Бердих, тренутно 14. играч света, започео је сарадњу са Иванишевићем у августу прошле године, али очигледно да се нису "нашли". Чешки тенисер ангажовао га је након што се разишао са Марином Чилићем, са којим је имао далеко успешнију сарадњу, будући да је под његовом менторском палицом Хрват освојио УС Опен 2014. године.

Када су почели да раде заједно пре осам месеци циљ је био освајање гренд слем пехара. Кренуло је добро, јер је у октобру Бердих освојио титулу у Шенжену, али је убрзо након тога испао из топ 10 на АТП листи, први пут после шест година.

Рана елиминација у Паризу, навела је Чеха, финалисту Вимблдона 2010. године, да одмах преузме конкретне кораке, па је одлучио да се захвали Иванишевићу на сарадњи.

Та вест одмах је одјекнула "бомбастично", будући да је Новак Ђоковић у потрази за тренером са којим би радио свакодневно, уз повремену помоћ Андре Агасија.

Српски тенисер је недавно, на мастерсу у Риму тренирао са Иванишевићем, а познато је да је Хрват раније у више наврата изјавио да би радо тренирао Ђоковића.

"То би било као да вас у фудбалу Реал Мадрид позове да будете њихов тренер. То се не одбија! То је сан свакога ко би икада желео да се бави тренерским послом и ко се имало разуме у тај посао", рекао је на почетку године Иванишевић.

Да ли је реално да Иванишевић заузме место у Ђоковићевом боксу?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалист

06.06.2017 07:02

Није реално!

ОДГОВОРИТЕ