РГ: Кристина Младеновић избацила шампионку!

Францискиња Кристина Младеновић прошла је у четвртфинале Ролан Гароса победом над Гарбиње Мугурусом из Шпаније са 2–1 у сетовима (6:1, 3:6, 6:3).

Тенис 04.06.2017 | 18:40
РГ: Кристина Младеновић избацила шампионку!
Мугуруса није успела да одбрани титулу у Паризу освојену прошле године, а Младеновић је успела да победи девет позиција боље пласирану играчицу од себе.

Већ од почетка меча је Младеновић показала да је дошла по победу и одмах на старту меча направила брејк. До краја првог сета је направила још два и добила тај део игре са 6:1.

Занимљиво је да је сваки од сетова започет и окончан брејком. На почетку другог сета, сервирала је Кристина Младеновић, а Мугуруса успела да направи брејк. Францускиња је у другом сету успела да одузме противници сервис, али га је и изгубила још два пута па је Мугуруса изједначила у сетовима.

Како је Мугуруса започела други, Младеновић почиње одлучујући сет. Францускиња прави брејк у уводном гему трећег сета, до краја прави још један у коме је искористила брејк, сет и меч лоптицу за пораз Мугурусе и избцивање прошлогодишње шампионке Отвореног првенства Француске.

Младеновић у четвртфиналу игра са бољом из дуела Венус Вилијамс и Тимее Бачински.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар