РГ: Мари добио Делпа! Вавринка прошао, остале прекинула киша!

Халепова и Возњацки у осмини финала! Румунска тенисерка Симона Халеп пласирал се у осмини финала Ролан Гароса пошто је била боља од Рускиње Дарије Касаткине у два сета, 6:0, 7:6.  Шпански тенисер Фернардо Вердаско пласирао се у осмину финала Ролан Гароса пошто је убедљиво победио Пабла Куеваса у три сета, 6:2, 6:1, 6:3.  Мари једва преживео тај-брејк за 3-0 против Дел Потра! Енди Мари пласирао се у осмину финала Ролан Гароса знатно теже него што то говори резултат 3-0 против Хуана Мартина дел Потра.

Тенис 04.06.2017 | 11:30
РГ: Мари добио Делпа! Вавринка прошао, остале прекинула киша!
Аргентинац је ставио Британца на велике муке, посебно у првом сету који је трајао сат и по, али је Мари на крају ипак славио 7:6 (10:8), 7:5, 6:0.

Дел Потро је пропустио две сет лопте у првом сету, на 5:3: и 5:4, а потом још две у тај-брејку, направивши двоструку сервис грешку при 7:6.

Иако је Мари направио брејк већ у првом гему другог сета, Дел Потро је остао у игри и успео да врати сервис за 5:5, али Британац му одмах опет одузима сервис и потом стиже до 7:5 за 2-0 што је преломило меч.

Мари ће у осмини финала играти са победником дуела између Џона Изнера и Карена Качанова.

Први сет донео је спектакуларан тенис на Филип Шатријеу, а трајао је као један фудбалски меч, и нешто мање од меча у којем је Марин Чилић савладао Фелисијана Лопеса.

Дел Потро је сјајно почео меч и направио брејк у трећем гем који је капиталозовао у 3:1. Солидним сервисом је одржавао предност и стигао до две сет лопте, прва је била брејк прилика на 5:3, а другу је имао на свој сервис у наредном гему, али не користи ни једну.

Изгледало је да Мари преокреће ритам меча, али се Аргентинац не предаје, изборио је тај-брејк у којем је настављен жесток окршај и сјајна борба за сваки поен.

После серије преокрета Мари стиже до две брејк шансе са 6:4, али Дел Потро узвраћа и преокреће на 7:6 после сјајно ухваћеног скраћеног волеја ривала.

Међутим, у најгорем тренутку прави двоструку сервис грешку, онда још једном стиже дроп-шот ривала и стиже до друге сет лопте, али ни њу користи.

Коначно, после скоро сат и по игре Мари успева да сломи отпор Аргентинца и добије тај-брејк са 10:8 за 7:6 и 1-0 у мечу.

Деловало је да ће Британац лако да реши други сет и експресно преломи меч, направио је брејк већ у првом гему и одржавао ту предност до 5:3.

Након што је смањио на 5:4, Дел Потро успева да врати брејк и изједначи резултат, али Аргентинац не користи моментум, Мари прави нови брејк из четврте шансе, а потом га претвара у 7:5 за 2-0.

Мари и трећи сет отвара брејком и дефинитивно слама свог ривала. Аргентинац није имао шансу на сервис Британца, паралелно је пао и ниво његове игре, па је први тенисер света са три брејк добио трећи сет без изгубљеног гема, иако је у шестом Дел Потро имао три брејк шансе, за 6:0 за коначних 3-0.

Шпански тенисер Фернардо Вердаско пласирао се у осмину финала Ролан Гароса пошто је убедљиво победио Пабла Куеваса у три сета, 6:2, 6:1, 6:3.

Шпанцу је било потребно сат времена и 35 минута да сломи отпор противника и обезбеди пролаз у даље рунду такмичења.

Вердаско је лако добио прва два сета, да би у последњем Куевас добро кренуо и повео са 3:2 у гемовима, али је 37. тенисер дошао до изједначења и везао три гема што му је било довољно за победу.

Пламан у четврто коло обезбедио је Стан Вавринка који је такође у три сета славио против Фабија Фоњинија - 7:6, 6:0, 6:2..

Због обилних падавина у Булоњској шуми дошло је до прекида мечева Хјеон Чунг – Кеи Нишикори, Ришар Гаске – Гаел Монфис, Џон Изнер – Карен Качанов , а они неће бити настављени у суботу, саопштено је на званичном сајту.

Осим тога, киша омета и сутрашњи програм јер организатори још нису избацили званични распоред за недељу, када би на терену требало да се нађе и наш Новак Ђоковић.

Халепова и Возњацки у осмини финала! Румунска тенисерка Симона Халеп пласирал се у осмини финала Ролан Гароса пошто је била боља од Рускиње Дарије Касаткине у два сета, 6:0, 7:6.

Халепова је за сат и 18 минута успела да савлада 28 тенисерку света, а у наредном колу играће против Карлос Суарес Наваро која је раније победила Елену Веснину са 6:4, 6:4.

Први сет је четврта тенисерка света добила без иједног изгубљеног поена, да би у другом Рускиња пружила отпор и намучила Халепову.

При вођству Румунке од 3:1, Касаткина је успела да освоји четири гема у низу, а потом и да сервира за освајање сета.

Међутим, Симона Халеп је успела да узме брејк и преокренула резултат у своју косрит.

Данска тенисерка Каролина Возњацки победом над Катрин Белис пласирал се у четврто коло Ролан Гароса.

Овај меч почео је у петак, али је прекинут због невремена у Паризу.

Данкинај је за сат и 53. минута славила у сетовима 6:2, 2:6, 6:3, и заказала дуел са Светланом Кузњецовом.

Возњацки је први сет добила са два игубљена гема, да би Белис у другом успела да намучи 12. тенисерку света.

Изједначена борба виђена је у одлучујућем сету, али је при резултату 3:3, Данкиња везала три гема што јој је било довољно за пласман и пролаз даље.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар