Агаси: Бесплатно радим са Ђоковићем!

Американац открио да му је задовољство што сарађује са српским играчем и да то ради са жељом да помогне њему и тенису. "Ако жели да будем уз њега и даље на великим турнирима, урадићу то", поручио је освајач осам гренд слемова.

Тенис 04.06.2017 | 22:45
Агаси: Бесплатно радим са Ђоковићем!
Андре Агаси однедавно је уз Новака Ђоковића. Изненадна сарадња, иако је кратка, по оцени обојице, даје успеха, и заједнички тврде да уживају у њој.

Ђоковић је изјавио да му много значе савети бившег аса, који је у каријери прошао све што и он, док Американац не крије да је задовољство бити уз тако врхунског играча.

У интервјуу датом Борису Бекеру, бившем тренеру Новака Ђоковића, са којим је успешно сарађивао од 2014. до 2016. године, открио је да помаже Србину без новчане надокнаде.

"Његов позив за сарадњу био је изненађење за мене. Рекао сам већ да сам га одбио на почетку, али ме је након тога супруга Штефи Граф наговорила да ипак прихватим тај изазов јер би могао да буде успешан и да ћу сигурно уживати. Рекао сам да је то у реду и дошао раније у Париз, да га упознам и помогнем му", испричао је Агаси.

Он је навео да то што помаже Ђоковићу сматра добром ствари за тенис.

"Он је веома инспиративан момак за мене. То што радим, радим у своје слободно време, не желим да будем плаћен, не желим ништа, само хоћу да му помогнем. Желим да помогнем Новаку да унапреди своју игру, а мислим да је то добро и за тенис. То је мој допринос", навео је Агаси, који је као и Ђоковић током каријере освојио сва четири гренд слем турнира.

Агаси је поновио да немају дугорачан план, али да је спреман да помогне Ђоковићу увек када му је то потребно. Они ће највероватније наставити сарадњу на великим турнирима, од којих је први Вимблдон.

"Ако жели да будем с њим у Лондону, ја ћу доћи. Све што је оствариво, ја ћу сто посто урадити", навео је Агаси, уз напомену да и он много учи од Новака, да имају одличну комуникацију и да верују један другом, што је веома важно за успешну сарадњу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар