Рогатица: Противзаконитости, правно насиље и политичка дискриминација

Новинарско-истраживачки текст који је пред Вама настао је као резултат вишемјесечног новинарског истраживања и праћења рада Општинске управе Рогатица, Скупштине општине Рогатица, и начелника општине као извршне власти. При томе смо дошли у посјед дијела званичне документације која свједочи о противзаконитим радњама. До појединих докумената дошли смо тек уз посредовање Омбудсмена БиХ - заштитника људских права. До неких нисмо успјели ни доћи, али смо нашли начина и остварили увид у њихов садржај.

Република Српска 29.05.2017 | 09:20
Рогатица: Противзаконитости, правно насиље и политичка дискриминација
Начелник општине Рогатица (СНСД) Милорад Јагодић паре из буџета дијели коалиционим партнерима и члановима СНСД-а, послове даје само приватницима који су га подржали у предизборној кампањи, опрему за Општинску управу набавља од фирме у власништву породице начелнице Одјељења, функције у Општини и јавним предузећима "трампи" за руке у Скупштини, врши тешку политичку дискриминацију над грађанима Рогатице који нису чланови СНСД-а, спрема "почитичко чишћење" и отпуштање свих засполених у Општинској управи Рогатица који су чланови СДС-а.

Начелник општине сукцесивно се незаконито понаша, упркос томе што управни инспектор само што не спава у Општини. 

Одборница снају именовала за замјеницу начелника, а ова своју сестру за директорицу.



Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске, на сједници одржаној 20.05.2017. године, донијела је Рјешење број 02-1294-Ц-2/16/17-6,О.С. којим је утврдила да је одборница Партије уједињених пензионера Републике Српске у Скупштини општине Рогатица Винка Пушоња била у сукобу интереса када је на конститутивној сједници Скупштине општине Рогатица, одржаној 01.12.2017. године, подигла руку и гласала "за" приједлог начелника општине Рогатица Милорада Јагодића да њена снаја Јелена Карџић буде именована на функцију замјенице начелника.

Комисија за сукоб интереса остварила  је увид у записник са ове сједнице СО те констатовала "да се о поменутом приједлогу изјашњавала и одборница у Скупштини општине Рогатица Винка Пушоња".

Такође, Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске, констатовала је да је одборница Пушоња и као члан Комисије за избор и именовања СО Рогатица гласала "за" да њена снаја буде именована за замјеницу начелника. 

Њен глас у Скупштини био је пресудан за именовање Караџићеве на позицију другог човјека општине Рогатица, јер је 9 одборника опозиције раније напустило засједање због, како су тада навели "правног насиља" које се врши у СО и Општинској управи Рогатица.

Иначе, СО Рогатица броји 19 одборника и преосталих 10 у сали не би могли Караџићеву именовати на функцију замјенице начелника без гласа њене свекрве. 

Одборница Пушоња Републичкој комисији за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске није ни негирала да Јелена Караџић живи у ванбрачној заједници са њеним сином Божидаром, али је порицала постојање сукоба интереса. 

Међутим, Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске коначно је прекинула ову дилему и Рјешењем број 02-1294-Ц-2/16/17-6,О.С. констатовала: "Винка Пушоња, одборник у Скупштини општине Рогатица, налази се у сукобу интереса."





На потезу су надлежни органи Републике Српске да предузму мјере и радње из своје надлежности, а у крањој консеквенци свекрви пријети остајање без одборничког мандата због тога што га је злоупотријебила, а снаји демисија са функције замјенице начелника јер је именована на њу на незаконит начин. 

Политички утицај функције другог човјека општине Рогатица, коју је вршила скоро пола године упркос чињеници да је именована гласом свекрве, Јелена Караџић искористила је за лобирање међу одборницима позиције и издејствовала је именовање њене рођене сестре Марине Ћосовић на функцију директорке Центра за социјални рад "Рогатица", на сједници СО Рогатица одржаној 28. априла 2017. године. 

На претходној сједници СО Рогатица, одржаној 04. априла, одборници су одбили извјештаје директорима свих јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Рогатица, и тиме започели елиминацију свог функционерског кадра у Рогатици који не припада владајућој коалицији.

Образложења су била политички конотирана и неувјерљива. На сједници 28. априла директори су смијењени, укључујући и директора Дома здравља "Рогатица" др Његоша Трипковића, иако је здравствена установа на чијем је челу била једна од свега 7 у здравственом систему Републике Српске које послују позитивно, а др. Трипковић је, крајем прошле године, само пар мјесеци прије разрјешења, добио Повељу за изузетну организацију примарне здравствене заштите од стране Коморе доктора медицине Републике Српске. 

Након што се директорка Народне библиотеке "Рогатица" Анђелка Ђерић успротивила покушају смјене, појаснивши одборницима да по новим законским рјешењима општинска Скупштина не усваја извјештај, не поставља и не разрјешава дужности директора, него је све то у надлежности републичких органа власти, Народној библиотеци "Рогатица" ускраћено је финасирање материјалних трошкова из буџета општине Рогатица. Начелник Јагодић образложио је ово чињеницом да га директорка "не поштује". У међувремену су библиотеци искључени телефони и интернет, а уколико Јагодић настави да им незаконито ускраћује средства за материјално-техничке трошкове пријети им и искључење електричне струје.

Највишим општинским функцијама тргује се као на пијаци

Према информација одборника из реда опозиције СО Рогатица управо именовање Јелене Караџић на функцију замјенице начелника општине био је услов да одборница Винка Пушоња уђе у тијесну скупштинску већину СО Рогатица предвођену СНСД-ом, коју је СНСД-ов начелник општине Рогатица Милорад Јагодић једва окупио дијелећи највеће општинске функције "за руку" у Скупштини.

Поред функције другог човјека извршне власти Рогатице за Пушоњкину снају начелник Јагодић је предсједнику ОО ПДП-а  Ђоку Раздољцу дао функцију првог човјека законодавне општинске власти, предсједника СО, а радикалима функцију директора "Центра за културу и спорт Раденко Мишевић".

Пошто ПДП у СО Рогатица има више руку, за руку одборника Александра Рајака Јагодић је дао још и функцију в.д. начелника Одјељена за инспекцијске послове и послове комуналне полиције Рајаковом млађем брату, Срђану. Да фијаско буде потпун све ове пијачарске трговине функцијама реализоване су супротно закону. 

Кренимо редом.

Ђоко Раздољац, као предсједник ОО ПДП, потписао је споразум о скупштинској већини са СДС-ом, а затим га је прекршио и ушао у већину са СНСД-ом. Но, то и није тако страшно у односу на оно што се даље дешавало. Раздољац је, као начелник Одјељена за инспекцијске послове и послове комуналне полиције, наступао истовремено и као одборник СО, и тиме поново прекршио закон. Раздољац је прво, као одборник, дигао руку за своје именовање, и изабран је за предсједника СО Рогатица.

Преузео је предсједавање општинском Скупштином, изјашњавао се као одборник и гласао, а тек у једној од наредних тачака дневног реда сједнице Скупштина га је разријешила дужности начелника Одјељена за инспекцијске послове и послове комуналне полиције. Тиме је Раздољац био у "дебелом" сукобу интереса. Поступак пред Републичком комисијом за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске је у току, и ако дају мишљење да јесте био у сукобу интереса и ова висока општинска функција ће бити незаконито вршена пола године. За сада. 

Незаконито именовање брата одборника Александра Рајака, Срђана Рајака за в.д. начелника Одјељена за инспекцијске послове и послове комуналне полиције већ су установили надлежни органи и наложили његово разрјешење. Наиме, управна инспекција констатовала је да овај в.д. начелника Одјељења не испуњава законске услове за руководно радно мјести и наложила Скупштини да га разријеши. Том приликом исто је наложено и за в.д. начелника Одјељења за финасије Драгана Лелека. 

Но, након разрјешења ових "страначких ухљеба" са позиција в.д. начелничка одјељења, начелник Рогатице Милорад Јагодић није их оставио на цједилу. Поново је прекршио закон и донио Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Општинској управи Рогатица („Службени гласник Општине Рогатица" број 3/17) којим је противзаконито обезбиједио радна мјеста за ову двојицу и још неке од страначких активиста СНСД-а и партија чије руке су му непоходне у Скупштини.

У том Правилнику  Јагодић им је уводио нова радна мјеста, а "половио" сва радна мјеста на којима су запослени чланови СДС у Општинској управи Рогатица. Напримјер, радно мјесто "послови цивилне заштите и мјесних заједница раздвојени су на "послове цивилне заштите" и "послове цивилне заштите и мјесних заједница". Надаље је, без расписивања јавног или интерног конкурса за премјештај запослених, што је обавеза по закону, једноставно подијелио рјешења о распоређивању извршилаца на радна мјеста у Општинској управи.

Поједине извршиоце са вишедеценијским радним искуством и најбољим професионалним референцама помјерио је на маргинална радна мјеста, а на њихова радна мјеста дао рјешења чак људима који нису били ни запослени у Општинској управи и који немају апсолутно никаквог радног искуства у струци, као што је случај са позицијом службеника за односе с јавношћу.

Пошто је и потпуном правном лаику више него јасно да је овај Правилник донесен супротно  Закону о јавној управи, којим је предвиђено смањење а не повећање броја запослених у општинским администрацијама у РС, начелник Јагодић намјерава да  ускоро донесе нови Правилник о унутрашњој организацији и ситематизацији усклађен са законом. Ако ништа друго а оно на то ће га приморати надлежни органи.

Тим правилником Јагодић, који има дискреционо право да доноси овај документ без усвајања на Скупштини, укинуће сва радна мјеста извршиоцима из других странака, посебно из СДС, којима је претходним Правилником смањио обим послова. Напримјер: послове цивине заштите и мјесних заједница раније је обављао један извршилац. По овом Правилнику, који је донесен супротно закону, ранији извршилац ради "послове цивилне заштите и мјесних заједница" а службенику из СДС-а додијељени су само "послови цивилне заштите".

Трећим правилником, кога кани ускоро донијети и ускладити га са законом, одредиће да је овај други "технолошки вишак" и уручиће му рјешења о престанку радног односа. Исто ово урађено је на свим радним мјестима на којима су извршиоци чланови СДС-а. Тиме ће Милорад Јагодић у Рогатици заокружити "политичко чишћење" Општинске управе Рогатица од свих који нису чланови СНСД-а или партија које га подржавају.

У међувремену начелник општине Рогатица вржи ужасану политичку дискриминацију и мобинг над свим засполеним у Општинској управи који не припадају његовој политичкој опцији. Ма на којем радном мјесту да су запослени и ма колико постоји објективна потреба да се њихово знање и рад корсите на добробит свих грађана Рогатице, начелник Јагодић, једноставно, одбија било какву комуникацију са њима.

Одбија и да им даје било какве радне задатке, а онда њихов рад оцјењује најгорим оцјенама, припремајући предуслове за њихово отпуштање. Иде се чак дотле да, рецимо, возач претходног начелника за пола године Јагодићевог мандата није имао нити једну једину вожњу. Сво то вријеме службена возила Општине Рогатица возе (нпр.) домари, без положеног стручног испита за послове возача.

Задржаћемо се још мало на највишим општинским функционерима именованим на незаконит или на законски сумњив начин. Већ је речено да је замјеница начелника именована на незаконит начин, а да надлежни још утврђују законитост именовања предсједника СО. Пошто је због двије руке у Скупштини ово мјесто морао да уступи предсједнику ОО ПДП Ђоки Раздољцу начелник Јагодић остао је дужан високо функционерско мјесто вјерном сараднику из предизборне кампање Нинославу Прелићу, несвршеном, вјечитом студенту права. Обезбиједио му га је на незаконит начин.

Једноставно је мобилисао скупштинске "дизаче руку" да измијене Статут СО Рогатица и уведу ново радно мјесто, потпредсједник СО. Пошто измјени статута није претходила законска процедура јавне расправе, нити је законски могуће доносити измјене акта који је у пречишћеном тексту, управна инспекција констатовала је да је, "са формалног аспекта акт незаконит". И... и ником ништа! 

Да покушамо резимирати (не)законитост именовања само највиших функционера Општине. Функције су поређане градацијом, по важности: 

1. Начелник општине Милорад Јагодић

Рјешењем републичког инспектора рада број 24 100/173-130-7/14  дана 05.05.2015. године наложено је руководству ЈП "Шуме Српске" да пензионишу директора Ш.Г. "Сјемећ" Милорада Јагодића због навршених 65 година живота и 43 године радног стажа. Милорад Јагодић одбио је да се повинује органима и законима Републике Српске.



Издејствовао је уговор "менаџер-директор" и 1,5 годину незаконито је располагао великим финанисјским средствима овог предузећа. Искористио их је за противзаконито утицање на бираче и добијање функције начелника општине. Навику да игнорише законе наставио је и на функцији начелника општине Рогатице, те је генератор незаконитог рада и политичке дискриминације грађана.

 2. Замјеница начелника Јелена Караџић

Незаконито је именована на ову функцију, утврдила је то Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске, на сједници одржаној 20.05.2017. године, Рјешењем број 02-1294-Ц-2/16/17-6,О.С. Са позиције незаконито именоване замјенице начелника својој сестри издејствовала је именовање за дирекора Центра за социјални рад. 

3. Предсједник Скупштине Општине Рогатица Ђоко Раздољац

По мишљењу правника незаконито је именован на ову функцију, очекује се да то потврди и  Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске. Пријава Комисији предата је још у децемрбу мјесецу 2016. године. 

4. Потпредсјеник Скупштине Општине Рогатица Нинослав Прелић

Именован је на основу "незаконитог акта (са формалног аспекта)" потврдио је управни инспектор и Министарсво управе и локалне самоуправе Републике Српске својим актом број 10.3-059-756/17 од 4. априла. Нико од надлежних ништа није предузео даље по овом питању! 



5. Општина Рогатица има 6 одјељења

В.Д. начелници одјељења Срђан Рајак и Драган Лелек, на тражење управног инспектора, разријешени су ових дужности. Још два начелника (од укупно 6) одјељења именована су незаконито.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Деливоје Ђерић именован је на ову функцију само 17 дана прије него је напунио 65 година старости када, по сили закона, мора ићи у пензију. По слову закона он је пензионер и сваки његов радни дан преко навршених 65 година живота је незаконит. В.д. начелница Одјељења за инспекцијске послове и послове комуналне полиције Жељка Којић незаконито је именована на ову функцију, јер не испуњава услове о радном искуству које тражи закон. Са овим је упозната управна инспекција и очекује се предузимање мјера и радњи из њихове надлежности. 

Паре  из буџета само онима са црвеном књижицом 

Приликом додјеле грант-средстава за пројекте невладином сектору из буџета општине начелник Јагодић је ускратио досадашњих 60.000 КМ чак и Борачкој организацији, и додијелио им само 15.000. Борачка организација остала је је без ових средстава која је ранијих година користила, по достављеним пројектима, за изградњу спомен-обиљежја на мјестима страдања у протеклом рату или запошљавање дјеце погинулих бораца.

Процјена је да је начелник Јагодић ово урадио зато што није, још увијек, успио да инсталира СНСД-ове кадрове у ову невладину организацију. Грађани Рогатице напросто су згрожени информацијом која се данима препричава.  Јагодић је, недавно, дјетету погинулог борца које га је питало за неисплаћених 7 плата из ових средстава, одговорио да „нема ни он ни оца ни мајке па живи" и да ће „плате добити тек кад се учлани у СНСД". 

За потребе борачких популација нема новца, али зато за Спортско рекреативно удружење „Викторија", како гласи љепши назив за приватни плесни клуб у власништву чланице СНСД Иване Николић Перишић, иначе службенице Општинске управе Рогатица, новца има и то два пута по 2.000 КМ:  први пут за пројекат  „Омладински дани спорта и рекреације", а онда и за „Здрава жена за здраву породицу". Начелника Јагодића да одобри ова средства чланици СНСД-а није спријечило ни  то што је она запослена у Општинској управи и што је на овај начин "дебело" прекршен закон. 

Јагодић је био  „широке руке" и према  Удружењу жена „Сноп" из Гучева  па је кандидату са одборничке листе СНСД-а на општинским изборима 2016. године Слађани Ујић из буџета општине Рогатица додијелио 3.000 КМ за пројекат „Од изазова до развојне шансе". 

Савјету младих Рогатица,  који је пресликана организација Младих СНСД Рогатица, и који се углавном бави хаковањем фејсбук профила онима који лајкују било шта што није по вољи Милорада Јагодића и монтажом увредљивих видео-материјала о опозиционим личностима, дао је 3.000 КМ за „Едукативну радионицу писања бизнис плана". 

Парама из буџета начелник Јагодић противзаконито је платио и клима-уређаје за зграду општине, јер их је купио од ДОО "Електроцом", привредног лица у власништву мужа и свекра начелнице Одјељена за општу управу Општине Рогатица Андријане Нешковић. 

А већ у рогатичке легенде је отишла прича како је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић за крсну славу СРС „Српска у сигурне руке" Три јерарха умјесто уобичајене кутије цигарета „на чашу" ставио 850 КМ грађана Рогатице са општинског буџета. Да будемо до краја тачни: паре није ставио баш на чашу него их је пребацио на приватни рачун физичког лица Велибора Ђурића, предсједника ОО СРС „Српска у сигурне руке" Рогатица, поводом крсне славе странке. Просто невјероватна незаконитост! 

Студентске стипендије, за које сваке године Општина Рогатиц издваја око 100.000 КМ, подијељене су искључиво студентима-члановима СНСД и коалиционих партија. Због тога што су чланови СНСД-а, студенти-поновци добили стипендије, а одбијена су дјеца са најбољим просјеком оцјена чији су родитељи чланови СДС, чак и оним изнад 9, већ је упућена и тужба Окружном суду Источно Сарајево. 

Муке за републичке органе 

Јагидићев једнопартиски стил размишљана, понашања, управно-правног одлучивања и рјешавања, ријечју: владања, прогон и политичка дискриминација неистомишљеника, права су мука, али и изазов за републичке органе власти. Министарство управе и локалне самоуправе упознато је са свим наведеним законитостима. И не само Министарство него и остали надлежни органи. Они се, углавном, понашају у складу са законом, с тим што је и њихово реаговање тромо, неодлучно, и пречесто тек пуко отаљавање посла. 

Тако је  Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске пријаву сукоба интереса одборнице Винке Пушоња и предсједника СО Рогатица Ђоке Раздољца примила још у децембру мјесецу прошле године. Требало им је скоро пуних 5 мјесеци да: узму изјашњавање од ово двоје, остваре увид у записник са сједнице, и кажу: по члану том-и-том јесу у сукобу интереса. Или нису. За Винку Пушоња то су урадили за скоро пуних 5 мјесеци, а за Ђока Раздољца још нису, требаће им више од пола године за овај посао. 

Министарство управе и локалне самоуправе веома је тромо у одговарању на новинарске захтјеве за приступ информацијама, и често одговарају знатно након истека законског рока. Понекад тек уз посредовање Омбудсмена-заштитиника људских права. Управна инспекција чак у потпуности одбија комуникацију са јавношћу, и поступајуће инспекторе немогуће је контактирати било како, па чак ни позивом на званичне, фиксне, службене телефоне. Мада знамо да ни њима није лако.

Управни инспектор са сједиштем у Источном Сарајеву у надлежности има општине Пале, Соколац, Рогатица, Рудо, Устипрача, Трново, Лукавица, Источна Илиџа, Источни Стари Град, Вишеград и Чајниче. Доста је то посла за једног човјека. А, судећи по томе да начелник општине Милорад Јагодић ни најмање не показује намјеру да одустане од политичке дискриминације грађана Рогатице и незаконитог понашања, управни инспектор комотно би, свакога јутра, могао да долази на посао право у Општину Рогатица. И питање је д али би и то било довољно да се власт у Рогатици коначно почне законито понашати. 

Но, са становишта обичног грађанина Рогатице, једно кључно питање остаје без одговора: Хоће и и ко ће одговарати због незаконитог трошења њихових пара? Кад? Коме? Ко је крив што је Јелена Караџић пола године примала другу највећу плату у Рогатици у износу цца. 3.000 КМ мјесечно и хоће ли та средства бити икад враћена поново у буџет Општине?

Хоће ли и наредни "надлежни орган" поново пола године "утврђивати чињенице и предузимати мјере и радње из своје надлежности" а Караџићева и Раздољац незаконито и у наредном времену бити други и трећи човјек општине Рогатица???





(БН)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Рогатица у срцу

29.05.2017 07:48

СНСД је купио изборе у Рогатици парама Шумског газдинста "СЈЕМЕЋ". Директор-менаџер и тадашњи посланик Јагодић потрошио је око пола милиона на куповину гласача. Иако нема ни правника ни економисте нити било каквог стручног кадра око себе, овај полуписмени шумар, влада овом варошицом по благослову свог газде Великог Баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фићо

29.05.2017 09:46

У Рогатици влада безакоње и анархија. Предсједник скупштине конобар, потпредсједник пропали студент, одборници без индеxа, а начелник највећи лопов и најбогатији човјек у Рогатици. Начелници одјељења немају квалификације а директори ни дана радног стажа. Дно дна.

Name

Сцролл

29.05.2017 09:47

Аферим Милораде. Е дуго ти је и трајало.

Name

Така

29.05.2017 09:49

Рогатицо јефтино си сте продала. Пала си најниже. Тобом владају ратни профитери и дефертери.

Name

РС

29.05.2017 09:57

Брука и срамота шта нам раде. Црвена банда!

Name

Шумар

29.05.2017 13:07

Ово је ништа шта нас чека. Мисли Јагодић да му је општина Сјемећ па може како хоће.

Name

Соко

30.05.2017 05:18

Код вас је ситуација златна, како је код нас у Хан Пијеску. Ми имамо два хоштаплета, Влада Остојића и Јанка Голијана, који око себе имају неколицину будала и заједно уништавају чега се год дохвате. Једино пилана Јанка Голијана што је у успону, јер користи функцију директора и узима државну грађу колико му се хоће. Дабогда на лијекове све потрошили.

Name

Рајко

31.05.2017 04:59

Колико видим да у Рогатици влада велико безакоње морам да поставим питање: ? А, када га није безакоње је било и у претходној власти и то мозда јос веце од овога сад безакоња ту обицан цовек највисе страда и све се ломи преко обицног цовека и из дана у дан ситуација је све теза за обицног цовека а послодавци искориставају такву ситуацију па искориставају радну снагу за минимални лицни доходак за рад који проводе по цео дан без одмора и било каквих права...

Name

јовица неписмени

29.05.2017 08:02

Шта да се ради? Ја радим у Општини као ПР и у школи као професор јер ми је то омогућио СНСД. Дјецу лобирам да гласају за СНСД. Возам бабе да гласају за СНСД. Дрва добијам бесплатно од СНСД. И мој пас је у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовице!

29.05.2017 09:15

Не бламирај пса, ако си га вец натјерао да се срамоти и ЦРВЕНИ, није позељно да носи ту прљаву стигму до краја зивота! ОН ЈЕ САМО ПАС - НИЈЕ ФУКАРА!!!

Name

Ух, хух

29.05.2017 08:04

Иза свега стоји страни фактор који вјесто управља процесима. Давно би се ово униставање прекинуло да није тих страних пара. И избори су сваки пут, дијелом покрадени, дијелом намјестени, да буде 50.57%. са оволико блентав људима, нецемо лако из масине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

29.05.2017 08:32

За функционере СНСД-а не важе закони. Веце су зло од турака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

До даске

29.05.2017 08:43

Ма само оштро. Све је то цопy-пасте. Сви су исти. Пресликавају из општине у општину. Црвена гамад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

29.05.2017 08:47

Ово је преврсило сваку мјеру,ако се народ не освјести и не види да идемо ка тоталном амбису,неце нам бити спаса.Неморалност и криминал то су одлике ове власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

29.05.2017 10:13

А,Висеград га подрзава,сто им је запослио синове и кцери,кумове,птијатеље ....

Name

ЈАНКО

29.05.2017 09:26

Опасан је криминалац овај Јагодић. Зар немамо каквог закона да му се одузме мандат због овоф што ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

29.05.2017 09:34

Док кабадахија из БЛ не оде у хапсану нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село весело

29.05.2017 09:58

А кога може ово да изненади?!?!?! Па 10 година мафија влада Републиком српском, и сви се чудимо што нам дјецеа бјеже из државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превртљиви

29.05.2017 10:12

ПДП који на републицком нивоу веома гласно критикује СНСД и њиховог предсједника у Рогатици ( и не само у Рогатици) је у цврстом савезу са истим и тиме омогуцује да се незаконитости проводе.Како мисле на опсте изборе наредне године?Да ли це гласаци СДС подрзати кандидате изПДП еа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

29.05.2017 10:22

Исто као сто је твој сдс у коалицији са црвенима у Костајници,Брцком и Сековицима.

Name

Превртљиви

29.05.2017 18:21

Добро Раде три ај сад поброј опстине гдје ПДП подрзава црвене.

Name

Јанко

29.05.2017 10:43

Неће се црвени нагледати власти дуго у Рогатици. Догодине враћамо. Живио СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

29.05.2017 11:34

Било би добро да се новинари баве истразивацким новинарством у опстинама Добој, Бијељина и Теслиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новинар

29.05.2017 11:45

А зашто не у Рогатици?

Name

ннн

29.05.2017 12:54

Мозе и у Рогатици али само објективно и без инсиунација уз цврсте доказе. Предсједник Додик и СНСД сигурно неце подрзати никакве криминалне радње!

Name

истина

29.05.2017 12:16

А као овај претходни начелник из сдс-а радио часно па како је радио тако је и прошао: ИЗГУБИО псссс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинослав

29.05.2017 12:40

А то је Теби, уважени коментаторе, легитимно оправдање за силне незаконитости и противзаконитости које чини Милорад Јагодић.

Name

Јовица

29.05.2017 12:49

СНСД је у рогатици плаћао готово сваки глас. Ције су било од 50 КМ у јутарњим часовима до 500 КМ око 19 часова.

Name

Лакић

29.05.2017 13:04

Медији су објавили дан прије избора ко у Рогатици купује гласове и колико их плаћа. Од купљених гласача тражено је да гласају по систему 1-3-8. Након бројања гласова све се испоставило као тачно, највише гласова добили су кандидати са листе СНСД на редним бројевима 1. 3. и 8. Проблем је то што је наша држава власништво криминалаца, па гоне оне који украду жваку у маркету, а славе ове што краду навелико.

Name

Харис Рогатица

29.05.2017 13:59

Доле СНСД уништили су све што се могло уништити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

29.05.2017 21:39

Усрана мотка удри хапси затварај једино тако цес имати слободу од криминалне и националистицке хорде у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НмН

29.05.2017 21:58

У тој секкти само узимају паре а никако да дају све су они осмисслили да варају народ како то функционише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просјечни Рогатичанин

30.05.2017 05:08

У Рогатици је живот готово замро са СНСД-ом и Милорадом Јагодићем. Врши се одмазда над свим њеним становницима који немају црвену књижицу и то је једино што се ради. Све инвестиције у овај градић су обустављене, власт ништа не ради, људи су у страху, владају неизвјесности и материјалној несигурности, овакав однос власти спрам становништва у Рогатици није запамћен још од средњег вијека.

ОДГОВОРИТЕ