Де ла Хоја: Мејведер вс Мекгрегор? Циркус и фарса!

Бивши светски шампион Оскар де ла Хоја рекао је да би меч између Флојда Мејведера и звезде мешовитих борилачких вештина Конора Мекгрегора био циркус и фарса.

Остали спортови 28.05.2017 | 08:30
Де ла Хоја: Мејведер вс Мекгрегор? Циркус и фарса!
Светски шампион лаке категорије УФЦ Ирац Конор Мекгрегор (28) рекао је недавно да је потписао свој део уговора за борбу против четрдесетогодишњег Американца Флојда Мејведера, који се повукао из бокса 2015. године као непоражени светски боксерски шампион.

Мејведер је рекао да постоји 90 одсто шансе да ће се борити против Мекгрегора, ако се буде вратио у ринг.

"Успех у једном спорту не гарантује успех у другом. Није баш да ће се Мекгрегор борити против доброг боксера, нити осредњег, он ће се борити против најбољег. Изгледа ми да ће циркус познат као борба Флојда Мејведера и Конора Мекгрегора у блиској будућности стићи у град", рекао је Де ла Хоја, пренео је ББЦ.

Он је додао да треба направити разлику између спортова.

"Потпуно разумем привлачност коју осећа сваки навијач борбених спортова. Мекгрегор је готово сигурно најбољи ММА борац, а Флојд је Флојд, најдоминантнији боксер свог времена. Да будемо јасни, то су два различита спорта", навео је Де ла Хоја.

Де ла Хоја, који се повукао 2009. године, рекао је да је њему у интересу добробит бокса.

"Наш спорт се можда никада неће опоравити. Да искористим помало екстремну аналгогију – ја сам на пример прилично добар голфер. Да ли ћу моћи да се такмичим против Рорија Мекилроја, Џордана Спејта или Серхија Гарсије? Наравно да не. Не бих ни покушао", навео је Де ла Хоја.

Де ла Хоја и Мејведер борили су се петог маја 2007. године, у мечу супервелтер категорије, када је Флојд славио против Оскара одлуком судија – тада првака света у шест дивизија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар