Атлетски спектакл у Угљевику: Бриљирали славни олимпијци

Побједници осме атлетске уличне трке “Угљевик 2023” су у женској конкуренцији, на 10км Оливера Јевтић, те у мушкој Кенијац Стенли Кипуто.

Остали спортови 12.08.2023 | 21:35
Атлетски спектакл у Угљевику: Бриљирали славни олимпијци

У Угљевику је одржана традиционална, осма по реду атлетска улична трка, спортски спектакл који из године у годину привлачи све више како елитних тркача и рекреативаца, тако и Угљевичана.

Побједници осме атлетске уличне трке “Угљевик 2023” су - у женској конкуренцији, на 10км Оливера Јевтић, те у мушкој Кенијац Стенли Кипуто. Трка је окупила више од 200 такмичара сениора, а учествовало је и 150 малишана од три до десет година.

“Са нама је петострука олимпијка Оливера Јевтић, као и два пута шампион Србије у полумаратону Ђуро Борбељ, Кенијац Стенли Кипруто, шампион БиХ на 5 км Урош Гутић, те бројни други успјешни спортисти из региона”, рекао је Младен Стевановић, организатор трке.

Спортску манифестацију су организовали Школа спорта “Мали шампиони” уз подршку општине Угљевик и бројних пријатеља спорта.

“Драго нам је и поносни смо на то што ове године имамо највећи број учесника, али и на овакав догађај на коме нам могу позавидјети и много веће средине. Ово је промоција спорта, здравог начина живота, као и наше општине, стога моја захвалност иде онима који помажу овакве
спортске манифестације, организатору, нашем промотеру Оливери Јевтић која је ту са нама од почетка, а захвалан сам и свим Угљавичанима, волонтерима , који су овдје, посебно данас на Свјетски дан младих”, истакао је Василије Перић, начелник општине Угљевик.

Спортска манифестација је почела тркама за најмлађе у категоријама три, четири и пет година на 100 метара, затим шест, седам и осам година на 200 метара, као и тркама за узраст девет и десет година на дионици 400 метара.

((БН/фото: БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар