Батон опет у Ф1: Брине ме само врат, нема притиска!

Шампион Формуле 1 из 2009. Џенсон Батон не осећа притисак због повратка у "најбржи циркус" наредног викенда у Монаку.

Остали спортови 26.05.2017 | 09:00
Батон опет у Ф1: Брине ме само врат, нема притиска!
Батон ће наступити у болиду Мекларена уместо Фернанда Алонса који ће наступити у Индикар серији на трци Индијанаполис 500.

"Веома са опуштен. Врло узбуђен, у ствари. Занимљиво је вратити се на само једну трку. А то што је Монако је веома посебно. Већ сам побеђивао овде. Живео сам овде 17 година. Због тога сам узбуђен, али не осећам никакав притисак", рекао је Батон.

Мекларен је једини тим без иједног бода у првих пет трка ове године, па британски тим Монако види као идеалну прилику за прве.

"Све је исто у животу. Желиш најбоље од себе, опреме коју имаш и тима с којим радиш. Болид је изгледао добро у Барселони, Фернандо је урадио одличан посао. То је доказ да је болид добар. Возио сам га на симулатору, возио сам унапређену верзију, ако све буде у реду биће конкурентан", верује Батон у "слабашни" Хондин мотор.

Пре две недеље Алонсо је успео први пут да заврши једну трку, а сјајне квалификације и старт са седме позиције упропастио му је контакт из прве кривине који га је коштао пласмана у првих десет.

"Добио сам све потребне информације у последњих неколико дана – како болид функционише, како гуме функционишу. Гуме су биле прилично незгодне у последњих неколико година, сада су другачије али ћу се прилагодити. Неколико ствари ће бити незгодно али је све у труду и раду на решавању проблема. Забринут сам само за врат, остало ће бити у реду", рекао је Алонсо.

Болиди су се значајно променили од Батоновог повлачења из Ф1 на крају прошле сезоне, нова правила у аеродинамици су их учинили бржим. Батон је одбио да тестира возило у априлу у Бахреину, па ће први пут у Мекларен опет сести на првом тренингу у Монаку у четвртак.

"Мислио сам да ће бити потпуно бескорисно да вежбам на потпуно другачијој стази. Било би боље да сам могао да тестирам болид у бољој ситуацији, али тако не функционише Ф1. Физичка спрема неће бити проблем, врат ће ми мало натећи у четвртак, али имаћемо слободан петак и мој физиотерапеут ће га спремити за викенд. То је изазов али смо због тога овде, зар не?", закључио је Батон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар