Батон: Возићу само у Монаку умјесто Алонса!

Бивши светски шампион Формуле 1 Џенсон Батон рекао је да не намерава да се врати такмичењима, већ да ће учествовати само у трци за Велику награду Монака.

Остали спортови 24.05.2017 | 19:00
Батон: Возићу само у Монаку умјесто Алонса!
Батон је на крају прошле сезоне саопштио да је завршио каријеру, али је остао у Мекларену као "амбасадор" фирме, а има уговор са екипиом и за наредну годину.

Он ће у Кнежевини возити уместо Фернанда Алонса јер ће се Шпанац опробати у трци Индијанаполис 500. Алонсо се прошле сезоне у више наврата жалио на болид Мерцедеса и ако се не поправе резултати могао би да напусти екипу на крају сезоне.

"Наравно, када се указала шанса да се тркам у Монаку, прихватио сам. Нећу учествовати у целој сезони пошто сам завршио са Формулом 1. Уживао сам у већем делу каријере, али било је време да направим паузу. Вратити се за трку у Монаку је сан", рекао је Батон за Скај.

Возачи Мекларена Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн ове сезоне нису освојили ниједан бод.

"Ово је само једна трка и забавићу се. Трка у Абу Дабију (прошле сезоне) је била крај моје каријере у Формули 1. То је био врло емотиван и посебан викенд. Монако је другачији, то је само једна трка", додао је Батон.

Он је навео да је имао понуде да настави каријеру у Формули 1.

"Имао сам много опција за ову годину, да је то смешно. Ове године су ме две екипе питале да ли бих возио за њих. Не занима ме то", рекао је Батон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар