Џенсон Батон у уској причи писте у Монаку!

Свеж пензионер, односно инстант замена за Фернанда Алонса направиће нешто у недељу уколико Хонда издржи до освајања повољне стартне позиције, а затим прегрми пут од старта до циља.

Остали спортови 24.05.2017 | 08:00
Џенсон Батон у уској причи писте у Монаку!
Бедна Мекларенова прича о посрнућу више није интересантна. То сви знају, као и чињеницу да једино тим из Вокинга нема бодове у генералном пласману. Е, то већ није бедно, то је очајно за тим таквог реномеа. Зато је евентуално освајање бодића за Џенсона Батона велико као кућа. То зна и Зек Браун, шеф екипе која повлачи пензионера из штека како би се попунио упражњеново Алонсово место. Он је на Инди 500 излету.

“Мислим да се и Џенсон радује монаку заједно са свима нама. Он је био у фабрици прошле недеље, па упознат са свим појединостима. Запамтите, није он неки тамо пенсионер који се враћа у спорт после дуге паусе. Још је свеж, јер није учествовао само на неколико трка. То о пензији би било тачно да он њие возио три године, или тако нешто”, закључио је Зек Браунсвоју причу.

Иначе, стаза у Монаку је претесна, преспора, па кажњава сваку агресију. Тешко је било на овој трци претицање чак и у време доста мањих, односно ужих болиде. У недељу би зато све без неких непромишљених и рискантних партија међу конкурентима све могло да се врати на возић концепцију. Ту лежи цака из које Џенсон Батон и може нешто да ишчупа. Постоји само један услов. Он, као ни Алонсо неће ништа направити уколико Хондин мотор опет затаји. То су правила игре у причи о Меклареновом потуцању по најбеднијим такмичарским страницама у историји једне од пар Ф1 екипа за сва времена.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар