Добили Бајерн, носили се са Манчестером и остали без Европе!

Суноврат Ростова у последњем колу! Штопер ЦСКА дао гол са сломљеном ногом! Све решено у Русији, зна се ко где иде, ко испада из лиге, а ко ће у бараж.

Фудбал 22.05.2017 | 15:45
Добили Бајерн, носили се са Манчестером и остали без Европе!
Какав обрт. Какав суноврат. Пре само годину дана борили су се за титулу, јесенас у Лиги шампиона тукли велики Бајерн из Минхена, пре два месеца носили се са Манчестер јунајтедом, а од наредне сезоне неће бити фудбалера Ростова у европским куповима. Неће, јер је састав са Дона заказао у последњој утакмици првенства и са четвртог пао на шесто место табеле.

Кобним се испоставило пораз од Оренбурга у гостима (0:2), па је на тај начин екипа коју је зимус појачао Марко Девић (данас седео на клупи) и која је гајила чак амбиције о поновном пласману у Лигу шампиона остала и без другог УЕФА такмилчења. У завршном колу Премијер лиге, Ростову је пресудио Роман Воробјов. Најпре је у 52. минуту постигао гол, а у 75. асистирао Сергеју Брееву за тријмф којим је Оренбург изборио опстанак, иако је уочи последње рунде био тек на претпоследњем месту и претила му је директна селидба у нижи ранг.

Велики кикс Ростова искористио је Краснодар, који је рутински славио против отписаног Тома. Најгори тим лиге био је лак плен за госте, који су уписали три бода захваљујучи партији Игора Смолова (два гола дао, један наместио) и тако зграбио четврту улазницу за еврокупове. У последњем колу одлучено је и ко ће у Лигу шампиона, заједно са прваком Спартаком. То је доскорашњи владар, ЦСКА који је искористио зицер и на свом стадиону раскомадао неубедљиви Анжи, сачувавши другу позицију (Зоран Тошић играо пола сата), тако да иде у квалификације за елитно такмичење. На тај начин одбијен је налет Зенита, коме није вредела победа над Локомотивом (освајањем Купа Русије обезбедила ЛЕ), па се мора задовољити пласманом у Лигу Европе. Немања Пејчиновић је играо цео меч за домаћина на позицији штопера, док је Бранислав Ивановић преседео на клупи.

Посебност дуела ЦСКА - Анжи је да је дефанзивац домаћина, Сергеј Игнашевич, стрелац водећег гола, играо меч иако му је током сусрета напукла метатарзална кост стопала.

Много занимљивија била је борба за опстанак. На крају, из лиге је осим Тома испао Крила Совјетов. Клуб из Самаре је на свом терену поражен од Терека и мораће у нижи ранг, док су помало чудним сплетом околности пласман у доигравање искористили Арсенал из Туле и већ поменути Оренбург. Посебно је занимљива победа Арсенала над незаинтересованим Спартаком (3:0). На том мечу централна фуигура био је Федерико Иван Рашић, Аргентинац хрватских корена, који је дао два гола и промашио пенал у првом полувремену.

Због правила да тим који оствари више победа завршава на бољој позицији, у случају истог броја бодова, опстанак је изборио Урал.

У Премијер лигу се, после једне године одуства, вратио Динамо из Москве, промоцију је обезбедио и Тосно, док ће у бараж Јенисеј и СКА из Хабаровска.

Премијер лига Русије, 30. коло

Амкар - Рубин 1:2 (0:2)
/Јовичић 69 - Жонатас 24, Кануников 36/

Арсенал Тула - Спартак 3:0 (2:0)
/Рашић 3, 63, Максимов 24/

ЦСКА - Анжи 4:0 (3:0)
/Игнашевич 17, Витињо 24, 38, Шалов 49/

Крила Совјетов - Терек 1:3 (0:1)
/Бруно 90 пен - Мбенгу 37, Мохамади 56, Балај 76/

Локомотива Москва - Зенит 0:2 (0:1)
/Кокорин 33, Дани 83/

Оренбург - Ростов 2:0 (0:0)
/Воробјев 52, Бреев 75/

Том - Краснодар 1:5 (0:3)
/Соболев 49 пен - Клесон 17, Смолов 26, 79, Переира 33, Налдо 71/

Уфа - Урал 1:0 (1:0)
/Фатаи 39/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар