Звездин шоу за крај - хет-трик Боаћија!

Звезда се опростила победом: Шоу Боаћија за крај! Црвено-бели овог играча не смеју да изгубе ако имају озбиљне планове.

Фудбал 22.05.2017 | 12:30
Звездин шоу за крај - хет-трик Боаћија!
Коначно добро, али касно. Од доласка Бошка Ђуровског на клупу Црвене звезде, уместо Миодрага Божовића, фудбалери Црвене звезде заиграли су много боље него што је то било у већем делу сезоне, међутим, анемична игра пре тога коштала их је губитка титуле.

Партизан је у плеј-офу успео да претекне "вечитог ривала", а у последњем колу није дозволио сензацију, већ је победом против Младости из Лучана приграбио трофеј намењен прваку Србије.

Истовремено, Звезда је у последњем колу на свом стадиону савладала Раднички из Ниша - 4:0 (1:0).

Три гола постигао је Ричмонд Боаћи, који је потврдио класу, наговештену још током зимских припремних утакмица. У 16 суперлигашких наступа постигао је чак 12 голова, плус још четири у три утакмице Купа.

Нападач из Гане ставио је на знање руководству црвено-белих да има квалитет који прави разлику у односу на друге нападаче и да не би смео да буде продат већ овог лета, као што се већ може чути. Наводно, Локомотива из Москве и Вотфорд озбиљно су загризли за фудбалера италијанске Латине, који је у Звезди на једноипогодишњој позајмици.

Тачку на утакмицу ставио је Марко Петковић после сјајне акције у 90. минуту, коју је започео Ненад Милијаш, а наставио Душан Анђелковић.

Поред четири поготка, Звездини играчи су у у опроштајној утакмици од стадиона Рајко Митић за ову сезону три пута погодили пречку. Прво Боаћи, па Ристић, а онда и Плавшић. Били су то сјајни ударци, али је голман Радничког, Владимир Бајић, имао среће.

Гости из Ниша су добро почели утакмицу, међутим, брзо су морали сву пажњу да посвете дефанзиви, тако да нису задавали превише проблема Дамиру Кахриману и одбрани црвено-белих.

Добра партија може да радује Звездине навијаче уочи преосталог финала Купа, 27. маја против Партизана у гостима, али укупан учинак ове сезоне тешко да задовољава икога коме су при срцу црвено-беле боје, тако да челницима клуба предстоји много посла током лета...

У постави Црвене звезде и овај пут било је неколико промена.  Абрахам Фримпонг није играо јер због жутих картона нема право наступа у финалу Купа Србије, 27. маја против Партизана, па је на позицији штопера поново био Ле Талек. Уместо њега као задњи везни, уз Доналда, играо је Михаило Ристић, док су у стартној постави били и двојица омладинаца - Лука Аџић и Вања Вучићевић, који су, ипак, замењени почетком другог полувремена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман – Петковић, Ле Талек, Ал. Луковић, Анђелковић – Доналд, Ристић – Плавшић, Аџић (58. Срнић), Вучићевић (46. Милић) – Боаћи (66. Милијаш).

РАДНИЧКИ НИШ: Бајић – Петровић, М. Живковић, Љубисављевић, Станковић – Арсић, Д. Живковић (62. Томић) – Нома, Мркић, Станојевић (62. Попара) – Којић (33. Апостоловић).

Утакмицу је судио Илија Брдар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар