КЛС - најава: Звезда чека ФМП, Партизан на Дорћолу!

У понедељак се наставља такмичење у кошаркашкој Суперлиги Србије, на програму су два "мала" београдска дербија.

Кошарка 22.05.2017 | 14:30
КЛС - најава: Звезда чека ФМП, Партизан на Дорћолу!
Пет кола остало је до краја лигашког дела националног шампионата, у коме Црвена звезда и Партизан воде узбудљиву борбу за прво место и предност домаћег терена у плеј-офу, а још четири тима се мање или више основано надају пласману у полуфинале, што ће уједно бити улазница за АБА лигу 2017/18.

Звезда у "вечитом" дербију није успела да одмакне Партизану два корака, већ су се црно-бели бодовно изједначили са лидером (скор 8-1).

Зато ће екипа Дејана Радоњића бити под нешто већим психолошким притиском у финишу такмичења, почев од окршаја са ФМП Железником у дворани "Александар Николић" (директан пренос на ТВ Арена спорт 1).

Звезда је у првом "кругу" савладала ФМП као гост чак са 91:64.

"Након пораза у дербију желимо да освојимо бодове који би нас задржали на челу табеле. Биће нам то пети меч ове сезоне против ФМП-а, од кога очекујемо мотивисан наступ. На нама је да им одговоримо, одиграмо нашу игру и дођемо до вредне победе", рекао је Лука Митровић.

Карте за трибине продаваће се по цени од 200 динара у свим пословницама Евентима и на благајни дворане.

Партизан исте вечери гостује све амбициознијем Динамику, који је тренутно најозбиљнији конкурент Меги за четврто место.

"Динамик је у првој утакмици (76:66 за Партизан) показао да против њих не може да се игра са пола снаге. Имају превише потенцијала, квалитета и искуства за тако нешто", опрезан је шеф струке црно-белих Александар Џикић.

Он је додао да ће Партизан бити таккички спреман за све евентуалне "замке" Мирослава Николића, по којима је познат годинама уназад.

"Неколицина играча Динамика може да игра на више позиција, што им даје доста могућности за различите варијанте у нападу и у одбрани. Очекујемо и да користе неке од алтернативних одбрана, спремамо се и за такав сценарио".

Највећи "скалп" у досадашњем току Суперлиге, Динамик је скинуо Мега Лексу. Николић је свестан да ће против Партизана то успети доста теже.

"Мени је важно само да одиграмо добро. Партизан је институција и апсолутни фаворит, питање је колико смо у овом тренутку спремни за такву утакмицу, јер имамо три повређена играча", поручује популарни "Мута".

Дорћолци ће после три узастопна гостовања поново играти на свом паркету, а супротно уобичајеној пракси - улаз неће бити слободан.

Мега после победе над ФМП-ом гостује Вршцу, који упркос лошем пласману и скору 1-8, сигурно има квалитет да направи изненађење и додатно "закува" борбу за прва четири места.

Борац у Чачку несумњиво очекује победу над Спартаком, којом би остао у трци за плеј-оф и АБА лигу, макар и у улози аутсајдера.

ПАРОВИ 10. КОЛА:

Црвена звезда - ФМП Железник 18.00
Вршац - Мега Лекс 18.00
Динамик - Партизан 19.00
Борац - Спартак 19.30

ТАБЕЛА: Звезда 8-1, Партизан 8-1, ФМП 6-3, Мега 5-4, Динамик 4-5, Борац 3-6, Вршац 1-8, Спартак 1-8.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар