Рим: Новак доживео ПРВИ пораз од млађег!

Ђоковић није успео да понови фуриозну игру и у борби за титулу Рима. Немачки "млади лав" Александар Зверев постао је први тенисер млађи од њега који му је нанео пораз у финалу.

Тенис 22.05.2017 | 11:00
Рим: Новак доживео ПРВИ пораз од млађег!
После олује у полуфиналу, остала је нервоза.

Новак Ђоковић мучио се од почетка до краја борбе за титулу Мастерса у Риму, па је у сат и 23 минута меча бољи ипак био Александар Зверев.

Немачки тинејџер, рођен 1997. године, победио је у свом првом дуелу против српског аса и уједно освојио своју прву мастерс титулу, наговестивши још једном огромне могућности.

ЂОКОВИЋ - ЗВЕРЕВ 4:6, 3:6

Високи тенисер из Хамбурга, са пребивалиштем у Монте Карлу, контролисао је ритам меча, чувао свој снажни сервис и три пута одузео "брејк" фавориту. Први пут је то урадио већ у почетном гему, уочи којег је смишљено одабрао да Ђоковић први сервира.

Последњи и трећи пут, "Саша" је брејкнуо Ђоковића управо у последњем гему, прејаким ударцем тада већ очигледно нервозног Новака.
Колико је Зверев сигурно чувао своје сервисе говори и податак да је ово тек треће Ђоковићево мастерс финале у којем ниједном није одузео сервис гем ривалу.

А, освојио је 30 турнира те категорије!

Свој први пораз у финалима од млађег од себе, Србин је доживео на крају још једне седмице у којој је направио очигледан корак унапред, упркос лошем наступу у борби за титулу. У понедељак ће бити удаљен 2.800 поена од Ендија Мареја, а већ током седмице могао би и да озваничи име свог новог тренера, што ће бити изузетно значајна вест уочи почетка Ролан Гароса.

Са друге стране, Зверев ће понедељак дочекати као десети тенисер света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар