Рампа за Евролигаше – ко ће играти за Србију?!

Уколико се обистине намере Евролиге и играчи из такмичења буду спречени да наступају за репрезентације, ко ће представљати Србију у квалификацијама за СП?

Кошарка 21.05.2017 | 22:45
Рампа за Евролигаше – ко ће играти за Србију?!
Носиоци игре вицешампиона света и Олимпијских игара су махом играчи из евролигашких клубова, међу којима је неколико њих и из Црвене звезде.

Ако Бертомеу оствари своју замисао и спречи кошаркаше из свог такмичења да наступају за репрезентације током нових термина ФИБА, онда за Србију између осталих неће моћи да играју Милош Теодосић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица...

Ако се томе додају и играчи из НБА лиге, која планира да спречи наступе америчких кошаркаша из свог такмичења у квалификацијама, што би екипе могле да примене и за странце из својих редова, онда ће селектор Србије морати да бира не други, него трећи тим.

Осим већ наведених играча из ЕЛ, те наших НБА звезда Николе Јокића, Немање Бјелице, Бобана Марјановића и вероватно Радета Загорца, за национални тим неће моћи да играју још Милан Мачван (Емпорио Армани), Дејан Мусли (Уникаха), Никола Милутинов (Олимпијакос), те актуелни играчи Звезде Стефан Јовић, Марко Симоновић, Огњен Кузмић, Марко Гудурић, Бранко Лазић, Лука Митровић, Немања Дангубић, Бориша Симанић.

Њих ће морати да замене играчи из других клубова, а својим играма у текућој сезони издвајају се кошаркаши Владимир Штимац (Бешикташ), Драган Милосављевић (Алба), Иван Паунић (Фуенлабрада), Владимир Лучић (Бајерн), Никола Јанковић (Олимпија), те играчи Партизана Стефан Бирчевић, Вања Маринковић, Урош Луковић, Михајло Андрић, Ђорђе Мајсторовић, Бранислав Ратковица, Стефан Пот и момци из Мега Лекса Никола Ребић, Огњен Јарамаз, Марко Тејић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар