Шарапова о Вимблдону: Нећу позивницу, идем сама!

Рускиња ће лично покушати да се избори за место у главном жребу престижног турнира.

Тенис 21.05.2017 | 21:30
Шарапова о Вимблдону: Нећу позивницу, идем сама!
За Бирмингем је добила позивницу, на Вимблдон ће покушати да "уђе" својим трудом и напором.

Марија Шарапова изазива велику пажњу уочи сваког турнира на којем се појави (или се НЕ појави) од када се вратила после суспензије. Уочи Вимблдона, спекулисало се да ли ће јој организатори тог турнира уручити "вајлд кард", али за тим неће бити потребе, јер је Рускиња одлучила да учествује у квалификацијама.

"С обзиром на то да ми је после прва три турнира поправљено стање на ранг листи, учествоваћу и у квалификацијама за Вимблдон у Рохамптону и нећу тражити 'валд кард' за главни жреб", објавила је шампионка најпрестижнијег гренд слем турнира из 2004. године.

Подсетимо. Шарапова се вратила у априлу на терен, после 15 месеци забране наступа због "пада" на допинг тесту.

Раније ове недеље, она је тражила и позивницу за Ролан Гарос, али је није добила. Њен тренутни "ренкинг" је 211. место, а у понедељак ће се вратити међу најбољих 200, иако се принудно повукла са меча другог кола у Риму.

"Већ сам кренула на терапије због те повреде и почећу припреме што је пре могуће", написала је Шарапова на свом сајту.

Од када се вратила тенису, освајачица свих највећих турнира искористила је три позивнице.

У Штутгарту је после три тријумфа дошла до полуфинала и изгубила од Кристине Младеновић, потом је у Мадриду победила Мирјану Лучић Барони, па изгубила од Ежени Бушар, Канађанке која је рекла да је Шарапова "варалица" и да је заслужила доживотну казну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар