Обрадовић пред финале: Нема времена за славље!

Тренери Олимпијакоса и Фенербахчеа сагласили су се да је пред финале Евролиге важно што пре заборавити добијене утакмице против ЦСКА и Реал Мадрида.

Кошарка 21.05.2017 | 09:00
Обрадовић пред финале: Нема времена за славље!
И једну и другу екипу дели само 40 минута од титуле у Евролиги, иако се њиховим противницима давало нешто више шанси да се нађу у финалу.

Фенер је "штуцао" током целе сезоне, Олимпијакос је био очекивано добар, али ни у Пиреју ни у Истанбулу нису престајали да верују да могу до завршнице.

"Не стајемо на ономе што је било у полуфиналу, ни за секунд. Победили смо у великој утакмици ЦСКА, али нисмо славили, само смо се одморили", рекао је крилни центар Олимпијакоса Јоргос Принтезис. Принтезис је у полуфиналу против ЦСКА имао 14 поена и 7 скокова.

"Као што је Јоргос рекао... нема времена за славље" рекао је тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић који је потом честитао црвенима из Пиреја на свим успесима протеклих година.

"Они имају много карактера као тим. Видели сте у полуфиналу како су преокренули ток утакмице уз помоћ својих резервних играча. Они су одлична организација и све ствари које су радили претходних година на фајнал фор турнирима то показују", истакао је наш стручњак.

Он се осврнуо и на сукобе грчких и турских навијача у Истанбулу.

"Фајнал фор је у Истанбулу и знам да ћемо имати много наших навијача у хали. Заиста желим да их замолим да помогну мом и свом тиму, Фенербахчеу, али и да стварно буду коректни према Олимпијакосу и посебно његовим навијачима. Не само сутра у хали, већ данас, свуда на улицама. Да укажу гостопримство људима из Грчке. Све се врти око кошаркашке утакмице и желим да замолим навијаче Фенера да поштују Олимпијакос и његове навијаче", каже Обрадовић.

Обрадовићев колега са клупе Олимпијакоса, Јанис Сферопулос назвао је Жоца најбољим европским тренером и није хтео да открива "карте" пред финале.

"Ако одговорим о било чему што се тиче тактике, тренер поред ће ме чути. Имамо план који ћемо спроводити до краја. Не знам колико стил игре Фенера одговара нашем тиму, али ћемо играти своју игру до краја и на крају ће тим који више жели победу и победити", рекао је Сферопулос.

Екпе Јудо је у полуфиналу против Реала из Мадрида био одличан са 18 поена, 12 скокова и 8 асистенција. На руку су му ишла и честа удвајања на српском репрезентативцу Богдану Богдановићу због чега је више пута на полудистанци био сам.

"Не могу да дочекам сутрашњу утакмицу. Узбуђени смо, трудили смо се целе године за ово и борићемо се још 40 минута", рекао је Јудо. Када је реч о последњим минутима утакмица у којима је Василис Спанулис најопаснији, Јудо је у шали открио једини начин да се он заустави. "Убити Билија. Не буквално наравно! На паркету у последњих пет минута неко мора да га 'убије'" каже Јудо.

Мада је заустављање Спанулиса један од кључних аспеката у финалу за жуто-црне из Истанбула, Обрадовић сматра да има још много фактора који се морају поклопити да би Фенер победио.

"Пробао сам да синоћ зауставим Серхија Љуља, а он је дао 28 поена. Важно је да будемо спремни за свакога и то је наш план. Олимпијакос има много квалитетних играча, са клупе или младих играча. Увек се враћају. Морамо да се спремимо за свакога, све је важно у финалу. Једна од кључних ствари је одржати концентрацију високо свих 40 минута. Моји играчи то морају да схвате" закључио је Жељко Обрадовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар