Шарапова није уплакана: Неће у Париз, али ће у...

. . . Бирмингем, јер су организатори тог турнира дали специјалну позивницу.

Тенис 20.05.2017 | 22:15
Шарапова није уплакана: Неће у Париз, али ће у...
Марија Шарапова предала је меч у Риму због повреде, неколико сати након што је и званично објављено да су организатори Ролан Гароса одлучили да јој не дају специјалну позивницу ни за квалификације, ни за главни жреб ове године.

Рускиња је тренутно 211. на WТА листи, па је морала да затражи "вајлд" карту за учешће на другог гренд слему сезоне, након што се недавно вратила на терен после истека 15-месечне суспензије која јој је одређена због коришћења недозвољених медицинских средстава.

Председник Тениске федерације Француске образложио је да је коришћење допинга једини разлог због којег су одбили да јој дају специјалну позивницу.

И док су многи тенисери ликовали због те одлуке, управо они који су после његог повратка на терен критиковали организаторе турнира који јој олако дају позивнице, Шарапова се огласила и саопштила да је јака.

"Уколико је нешто тако потребно да бих поново устала, онда сам у томе скроз, сваки дан. Ничије речи, игре и акције неће ме спречити да остварим снове. А имам их много", написала је на Тwиттеру Шарапова.

Након неповољних вести из Француске, стигле су много боље из Енглеске.

Рускиња је тражила позивницу за наступ на турниру у Бирмингему, који је освајала 2004. и 2005. године, и организатори тог турнира су јој одобрили. Тај турнир биће одигран од 19. до 25. јуна.

"Донели смо одлуку која није била лака и неће се сви сложити са њом. Неки ће можда доводити у питање морални аспект овакве одлуке, али ми не. Марија је направила грешку коју ми не праштамо, али она је платила казну одслуживши 15-месечну суспензију и сада може да се врати тенису. Одлуку је било тешко донети, али сходно томе да су јој већ неки оргнизатори турнира изашли у сусрет пре нас, и ми смо јој одобрили специјлану позивницу јер сматрамо да је то добро за Бирмингем, да наши навијачи могу да је виде уживо на делу", образложио је одлуку Мајкл Дауни, челник турнира у Бирмингему.

"Вајлд" карта за Бирмингем би, према оцени британских медија, могла да изазове додатни притисак организаторима Вимблдона, који би до 20. јуна требало да саопште којим ће играчима доделити специјалне позивнице за турнир ове године.

Марија Шарапова је освојила 2004. године трофеј на Вимблдону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар