Најбоља петорка НБА лиге без Вориорса!

Без обзира на то што је Голден Стејт био најбољи тим у регуларном делу сезоне - нема ниједног кошаркаша у "првој петорци" НБА лиге.  

Кошарка 18.05.2017 | 21:45
Најбоља петорка НБА лиге без Вориорса!
Голден Стејт без представника у првој петорци НБА лиге?! Иако су сви сагласни да Вориорсима иде титула!

Гласовима стотину најеминентнијих кошаркашких новинара добили смо и прве НБА награде!

Једногласном одлуком Џејмс Харден је уврштен у прву петорку НБА лиге за ову сезону пошто је "носио" Хјустон у регуларном делу сезоне просечно бележивши 29.1 поен по мечу, уз 11.2 асистенције и 8.1 скок.

Осим њега ту је и, једанаесту годину заредом, Леброн Џејмс, "трипл-дабл" рекордер Расел Вестбрук из Оклахоме, као и Кавај Ленард из Сан Антонија и Ентони Дејвис из Њу Орлеанса.

Занимљиво да Голден Стејт, екипа која је имала најбољи скор у регуларном делу сезоне (67-15), нема ниједног члана "прве петорке", али зато има двојицу у другој.

"Резервисти" су Стеф Кари и Кевин Дурент из Вориорса, као и лидери Бостона Ајзеја Томас, Милвокија Јанис Адетокунбо и Јуте Руди Гобер.

Тимски, а не индивидуални спорт, мада није баш уобичајено да првак - а сви су сагласни да је Голден Стејт највећи фаворит да освоји шампинско прстење - нема представника у најбољој петорци НБА лиге, а управо се то десило ове сезоне. Јер најбољи тим најбоље лиге на свету ове сезоне чине: Хјустонов ас Џејмс Харден, па трипл-дабл манијак из Оклахоме Расел Весбрук, Кливлендова зверка Леброн Џејмс, Кавај Ленард из Сан Антонио Спарса и центар Њу Орлеанса Ентони Дејвис.

Најбољи тим НБА лиге, иначе, бира комисија новинара са свих меридијана, а занимљиво је да нико од њих није са списка изоставио Џејмса Хардена!

Што се тиче осталих занимљивости, Леброн Џејмс је изједначио рекорд Кобина Брајанта иКарла Мелоуна пошто се и 11. пут нашао у идеалној петорци НБА лиге.

Српски кошаркаш Никола Јокић добио је 12 гласова, укључујући и један за најбољи тим лиге.

Остале НБА награде биће саопштене на свечаности 26. јуна.

ПРВИ ТИМ: Џејмс Харден (Хјустон), Расел Вестбрук (Оклахома), Леброн Џејмс (Кливленд), Кавај Ленард (Сан Антонио) и Ентони Дејвис (Њу Орлеанс).

ДРУГИ ТИМ: Стеф Кари (Голден Стејт), Ајзеја Томас (Бостон), Кевин Дурент (Голден Стејт), Јанис Адетокунбо (Милвоки) и Руди Гобер (Јуте).

ТРЕЋИ ТИМ: Џон Вол (Вашингтон), Демар Дерозан (Торонто), Џими Батлер (Чикаго), Дрејмонд Грин (Голден Стејт), Деандре Џордан (ЛА Клиперс).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар