"Федерер се плаши Надала, зато не игра у Паризу"!

Тод Вудбриџ, некадашњи аустралијски тенисер, рекао је да је Роџер Федерер одлучио да прескочи Ролан Гарос јер се плаши дуела са Рафаелом Надалом.

Тенис 20.05.2017 | 23:45
"Федерер се плаши Надала, зато не игра у Паризу"!
Један од двојице ‘дрвених’, који су међу најбољим дубл играчима свих времена, истакао је да Отворено првенство Француске није било у Федереровим плановима, а да је добра форма Надала учинила да потврди да неће играти.

“Када седнете и погледате Федереров распоред за ову годину, мислим да је поприлично јасно – Ролан Гарос никада није био у плану. И, одједном, он каже да ће можда играти. То би му пореметило планове за остатак године. Мислим да је гледао Рафу и да је задивљен његовом формом, па је схватио да нема шансе да га победи на подлози на којој је Надал доминирао против њега. Да кажемо и да би се састали у финалу Ролан Гаросу, гледали бисмо исти сценарио као раније, без обзира што га је три пута побеђивао ове године. Била би то реприза свих оних година када је Шпанац доминирао против њега на шљаци”, рекао је Вудбриџ.

Швајцарац је феноменално почео сезону – освојио је три велике титуле и трипут савладао Шпанца, али је Рафа потом експлодирао на шљаци и везао титуле у Монте Карлу, Барселони и Мадриду.

“Његова одлука му не ставља већи притисак пред наступ на теренима Ол Ингланд клаба. Ипак, постоји једна врста притиска на коју није рачунао, а то је Рафина форма. Пред Вимблдон, њихов обрачун ће бити једна од најишчекиванијих прича, јер су фаворити и сви ће желети да виде да ли њихов дуел може да надмаши онај из финала Аустралијан опена”.

Двојица велика тениса као да су вратила време, па су сада озбиљни кандидати за сам врх АТП листе.

“Роџер ужива у овом притиску јер је то нешто што можда није очекивао. Нисам сигуран да је, када је почињала сезона, стварно веровао да ће моћи да се врати на прво место и побеђује највећег ривала. Федереров циљ од освајања Аустралијан опена јесте још један тријумф на Вимблдону, рекордни осми. То га мотивише. Одустајање од Ролан Гароса је једноставно ‘рестарт’ после првог дела 2017. која је, опет неочекивано, постала трка за ‘број 1’ између Рафе и њега”, закључио је Вудбриџ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар