Презентован план уређења Дашнице

Три године након катастрофалне поплаве 2014. године у Бијељини је данас представљен пројекат за уређење канала Дашнице у градском језгру, вриједности пет милиона КМ.

Република Српска 16.05.2017 | 14:50
Презентован план уређења Дашнице
Директор Дирекције за изградњу и развој града Младен Петровић рекао је на презентацији у Градској управи да пројекат предвиђа регулацију корита канала у дужини од 2,1 километар, до висине метар изнад коте високих вода, као и облагање ободних страна бетонским плочама.

Уз регулацију корита, дуж градског канала предвиђено је уређење пјешачко-бициклистичке стазе на десној и тротоара ширине до два метра са лијеве стране узводно од канала, као и низ пратећих садржаја урбаног уређења и дјечијих игралишта.

Петровић је рекао да је пројекат реалан и врло лако изводљив и да је оптимиста по питању проналаска финансијера за његову реализацију, уз оцјену да уређењем канала Дашница овај дио града може да постане најљепша градска зона.

Три године након велике поплаве у којој је Бијељина претрпјела штету већу од 123 милиона КМ, градоначелник Мићо Мићић рекао је новинарима да је од 102 потпуно уништене куће у поплави остало да се у овој години изгради још 41.

Сумирајући резултате опоравка од поплава, Мићић је оцијенио да је урађено много, али да на санацији штета и заштити од будућих поплава треба радити брже, боље и више.

Он је навео да је Бијељина заштићена од ријеке Саве јер су брзо и потпуно реконструисане све критичне тачке на насипу.

Мићић каже да је у току уређење корита ријеке Јање, те да је испројектовано уређење каналске мреже, а Влада Републике Српске обезбиједила је новац за изградњу дринског насипа, што је пројекат који се чека дуже од 50 година и представља трајно рјешење за одбану града од поплава.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Де

17.05.2017 06:46

Ма опет це у Којциновцу-Главицор насип бити пробијен. Питајте мјестане који су тракторима то урадили

ОДГОВОРИТЕ