Бизаран разлог, али доказ да Федерер игра у Паризу!

Четврти тенисер света Роџер Федерер још није саопштио да ли ће наступити на Ролан Гаросу, другом Гренд слему сезоне.

Тенис 13.05.2017 | 13:30
Бизаран разлог, али доказ да Федерер игра у Паризу!
Федерер је одлуку требало да објави у среду, 10. маја, али то није учинио, па и даље постоје недоумице да ли ће се појавити у Паризу.

Швајцарац ће прескочити читаву сезону на шљаци, а почетком априла истакао је да му је плану да наступи на турниру који је освојио 2009. године.

С обзиром на то да званичне потврде још није било, почеле су спекулације да ће пропустити Ролан Гарос јер је познато да његовом колену, које је оперисао након прошлогодишњег Аустралијан опена, шљака најмање одговара од свих подлога.

Међутим, појавио се један помало бизаран разлог који потврђује да ћемо Федерера ипак гледати у Булоњској шуми. Наиме, он је наручио 36 комплета лоптица за шљаку компаније Баболат, како би почео припреме на земљаној подлози. Иста врста лоптица користи се годинама на и око стадиона ‘Филип Шатрије’.

Такође, заједно са тренером Иваном Љубичићем, момак из Базела је до ове недеље тренирао на бетону, а спаринг партнер му је био млади сународник Антоан Белије.

“Хвала момци на невероватној недељи”, написао је Белије уз фотографију на “Твитеру”, чиме је потврдио да је Федерер завршио са тренинзима на тврдој подлози.

Ролан Гарос траје од 28. маја до 11. јуна и игра се за наградни фонд од 36 милиона евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар