Мадрид: Алмагро на Новака, Мари сигуран и још...!

Алмагро први Новаков ривал у Мадриду! Шпански тенисер Николас Алмагро биће први противник Новака Ђоковића на Мастерсу у Мадриду.  Мари рутински, прошли и Хрвати! Први тенисер света Британац Енди Мареј пласирао се у осмину финала Мастерса у Мадриду, победом над Маријусом Чопилом из Румуније после два сета, 6:4, 6:3.

Тенис 09.05.2017 | 22:30
Мадрид: Алмагро на Новака, Мари сигуран и још...!
Алмагро је на старту другог турнира из серије 1.000 на шљаци савладао сународника Томија Робреда, резултатом 6:3, 3:6, 6:1.

Он ће у другој рунди играти са браниоцем титуле Ђоковићем, са којим је до сада четири пута укрстио рекете и доживео исто толико пораза.

Последњи пут Ђоковић и Алмагро састали су се пре две године у Риму, када је Србин славио са 6:1, 6:7 (5-7), 6:3.

Уколико савлада Алмагра, другог тенисера света чека бољи из меча Жил Симон – Фелисијано Лопес.

Мари рутински, прошли и Хрвати! Први тенисер света Британац Енди Мареј пласирао се у осмину финала Мастерса у Мадриду, победом над Маријусом Чопилом из Румуније после два сета, 6:4, 6:3.

Мареју је за победу било довољно да направи по један брејк у оба сета, први је решио на 5:4, после слабог старта дуела, а други на 3:2, не дозволивши Румуну није једну брејк прилику..

Другу рунду изборио је талентовани Немац Александар Зверев који је после доста проблема са сервисом у првом сету успео да сломи Фернанда Вердаска са 7:5, 6:3 и избори окршај са Марином Чилићем.

Осми носилац Аустријанац Доминик Тим пласирао се у осмину финала победом против Американца Џареда Доналдсона после два сета, 6:3, 6:4. Тим ће играти против победника дуела Иве Карловића из Хрватске и Игора Димитрова из Бугарске.

У осмину финала се пласирао и Белгијанац Давид Гофан, који је победио Немца Флоријана Мајера са 7:6, 6:0. Девети носилац Гофан ће играти против победника дуела Канађанина Милоша Раонића и Жила Милера из Луксембурга.

Хрватски тенисер Борна Ћорић пласирао се у друго коло турнира у Мариду пошто је победио Мишу Зверева из Немачке са 6:3, 7:6. Он ће у другом колу играти против победника дуела француских тенисера Пола Анрија Ербера и Лукаса Пуја.

Други Хрват Карловић победио је у првом колу Шпанца Роберта Баутисту Агута са 7:6, 6:7, 7:6. Карловић ће играти против Игора Димитрова из Бугарске, који се са 7:6, 6:4 победио Немца Филипа Колшрајбера.

Американац Рајан Херисон пласирао се у друго коло победом против Аустралијанца Бернарда Томића са 7:5, 4:6, 6:2. Он ће играти против Ника Кирјоса из Аустралије, који је победио Кипранина Маркоса Багдатиса са 7:6, 6:4.

Свој наступ у Мадриду, где брани титулу, у среду ће почети Новак Ђоковић, а први ривал му је домаћи представник Николас Алмагро.

Мадрид Мастерс, уторак:

Харисон – Томић 7:5, 4:6, 6:2
Карловић – Баутиста 7:6, 6:7, 7:6
Робредо – Алмагро 3:6, 6:3, 1:6
Рамос – Шварцман 1:6, 3:6
Пер – Карењо-Буста 6:3, 6:4
М. Зверев – Ћорић 3:6, 6:7
Мајер – Гофан 6:7, 0:6
Хас – Милер 4:6, 6:7
Ерберт – Пуј 7:6, 6:7, 6:3
Мари – Чопил 6:4, 6:3
Доналдсон – Тим 3:6, 4:6
А. Зверев – Вердаско 7:5, 6:3

Вандевеј прекинула серију Зигмундове! Коко Вандевеј победила је Лауру Зигмунд са 2:1 по сетовима (6:2, 4:6, 6:3) у шеснеаестини финала WТА турнира у Мадриду.

Американка је тако прекинула низ победа Немице, која је на турнир у Шпанију дошла после титуле у Штутгарту. Меч је у прва два сета обиловао брејковима, док је у трећем Вандевеј направила један одлучујући, који је држала до краја меча.

У осмини финала Коко ће се састати са Карлом Суарес Наваро, која је у три сета победила Каролину Возњаки.

Од осталих мечева који су се играли у уторак, Симона Халеп је после два сата игре савладала Италијанку Роберту Винчи, док је Мискаи Дои лако избацила Дону Векић, препустивши јој свега два три гема.

Раније на турниру, српска тенисерка Јелена Јанковић поражена је у три сета од Доминике Цибулкове.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар