Из сунчане Калифорније на вјенчање на врху свијета

Џејмс Сисом (35) и Ешли Шмајдер (32), из Калифорније, путовали су неколико хиљада километара и три недеље се пењали на Монт Еверест, док нису стигли до базног кампа на висни од 5. 180 метара надморске висине.

Занимљивости 08.05.2017 | 13:10
Из сунчане Калифорније на вјенчање на врху свијета
Ни велика хладноћа, ни пробијање кроз снег, ни висинска болест нису им сметали, јер су пред собом имали несвакидашњи циљ - да се венчају на Монт Евересту.

Годину дана планирали су путовање, а када су се попели на врх, у шатору су се припремили за свечаност. И поред велике хладноће, Ешли је имала класичну венчаницу, а на ногама је носила гојзерице. И поред тога, осмех јој није силазио са лица.

"После много размишљања одлучили смо да традиционално венчање није за нас. И колико год смо желели да поделимо тај тренутак са нашом породицом и пријатељима, обоје нас је привукла ова идеја. Ми смо велики љубитељи природе и већ смо били на висини од 4.200 метара. Ипак, знали смо да ће пут до базног кампа на Евересту бити пуно тежи, и физички и психички, од било чега што смо до тада искусили", рекла је Ешли.

Успели су да пронађу фотографа који је био вољан да се упусти са њима у авантуру. Чарлтон Черчил је фотограф специјализован за овакве пустоловине, који је са њима путовао из Калифорније.

"Желео сам да документујем пут до венчања, са свим оним што су осећали - бол, срећу, умор, борбе, али и љубав коју имају једно за друго. Још више од тога сам желео да прикажем контраст између застрашујуће величанствене планине и крхке љубави између двоје људи", рекао је он.

Џејмс и Ешли су се, после венчања, вратили хеликоптером, који их је на врху чекао.

Највиши врх Монт Евереста налази се на 8.848 метара надморске висине. Назив планине на тибетанском језику гласи Чомолунгма или Комолангма, што у преводу значи "Света мајка".

Извор: ДАИЛYМАИЛ.ЦО.УК

Коментари / 0

Оставите коментар