"Новак је у расулу, ваљда ће шок терапија успјети"!

Питер Флеминг, тениски аналитичар Скај Спорта, нада се да ће 'шок терапија' у виду отпуштања целог тима помоћи Новаку Ђоковићу да поврати ниво игре.

Тенис 09.05.2017 | 18:30
"Новак је у расулу, ваљда ће шок терапија успјети"!
Такође, шестоструки освајач Гренд Слемова у дублу сматра и да се најбољи српски спортиста у историји тренутно налази у расулу.

Други тенисер света отпустио је прошлог петка цео стручни штаб, а јавност се претходних дана бави лицитацијом ко би могао да преузме тренинге некадашњег апсолутног владара 'белог спорта' и освајача 12 највећих пехара.

"Све то је помало чудно и апсолутно невероватно јер причамо о човеку који је некада био најспремнији играч на Туру, пре свега у погледу кретње и баланса. Тенисер не може да буде спремнији од оног нивоа на ком је Новак био. Ипак, ова одлука значи да он жели потпуну промену радне околине, па шта год био разлог, а мора да превазилази оквире тениса, потребан му је рестарт – што је свакако шокантно јер се ради од другом најбољем играчу планете", каже Флеминг.

Ђоковић је наставио са падом од краја прошле године, па је у 2017. завршавао такмичење већ у раним фазама турнира, а то ће покушати да промени на Мастерсима у Мадриду (титула) и Риму (финале), односно на Ролан Гаросу – где брани титулу.

"Путоваће с неким, а ако буде покушао да све сам огранизује – онда ће применити начин који смо ми користили пре 30 година. Није да ће се мучити, али је ово свакако интересантна промена. Очигледно, све што се дешавало било је мало превише за њега. Нешто није било у реду с његовим штабом. Иако су они максимални професионалци, никад не можете да знате. Када је био најбољи на свету, у периоду од три, четири године, то је чинио на најбољи могући начин и имао је мотивацију да даје све од себе сваког дана, на сваком мечу. Али, од када је освојио Френч Опен нешто је постало другачије, а он жели повратак на старо. Све у свему, ово је огромна одлука, а он верује да су драстичне мере оне које су потребне", закључио је Американац.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никица

09.05.2017 17:56

Никад висе ДЈОЛЕ ЈЕ ЗАВРСИО НЕСЛАВО КАРИЈЕРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

фронтал

09.05.2017 19:05

Цар је и бице опет,а ти си за залити!

Name

Будиста

09.05.2017 19:46

Дали је Далај-Лама у тиму или да му Нана Хатка салије страву.