Студенти пронашли генијалан начин да преписују на испитима

Као у Хогвортсу, студенти права у Великој Британији, дошли су до "невидљивог мастила" које се види само под УВ лампама и уз помоћ њега преписивали на испитима.

Занимљивости 05.05.2017 | 11:53
Студенти пронашли генијалан начин да преписују на испитима
Они су на наизглед празне папире невидљивим мастилом исписивали "пушкице", али су неки од њих недавно ухваћени. Не зна се колико генерација се служило тим триком како би положило испите.

Према званичној статистици у Великој Британији, прошле године је забележено 66 случајева "плагијаризма, преписивања" и сличних академских недела, а студенти постају све креативнији у њиховом спровођењу.

На интернету се могу купити невидљива мастила по цени једва већој од два евра, а често су означени у продаји као "дечје играчке". Направљена су од фосфора који светли кад је изложен ултраљубичастој светлости.

Досад је исто мастило кориштено и у комуникацији између чланова банди, па је чак и један од чланова ал-Каиде ухапшен након што је кријумчарио поруке исписане њим.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КО МИ ЈЕ КРИВ?!

05.05.2017 10:03

А ја морао ''бубати''!

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је стара ствар

06.05.2017 06:40

Мастило који постаје невидљиво користе јеврејски доктори у Израелу. Сва помоц и посао који се уради за Схабат нестаје идуцег дана.

ОДГОВОРИТЕ