Штулић: Бреговић касни читаву деценију

Фронтмен и оснивач групе "Азра", један од највољенијих, али и најконтроверзнијих музичара са простора бивше Југославије, одавно је напустио родни крај и не намерава да се врати иако и даље носи титули рок иконе коју многи обожавају.

Занимљивости 02.05.2017 | 10:07
Штулић: Бреговић касни читаву деценију
Бранимир Џони Штулић од деведесетих живи у Холандији, а у једном од ретких интервјуа, рекао је да је он у много чему био први на музичкој сцени Југославије, а није пропустио ни прилику да каже шта мисли о Горану Бреговићу и музици "Бијелог дугмета".

"Са пет година певао сам "Дајану" од Пола Енке. Нисам знао шта то значи, али сам певао са пет година. Брега се није протегнуо до 15. године, али зато у музици касни читаву деценију за мном. Ја сам скроз на биту, а он је средина пута у композицији. Почео је да компонује 1970, а ја то радим од 1963. Ја сам такозвана еолска струја, битничка. То је за Брегу шпанско село. Спомињем Брегу зато што он воли да га спомињу. Поготово кад му слику ставе, то му је најважније", рекао је Штулић за "Вечерње новости, те додао:

"Ја нисам певач, ја сам композитор. Једини сам код нас имао програм од својих песама, док су пола репертоара на концерту "Бијелог дугмета" биле туђе песме, као "Yестердаy" на пример. Први сам код нас кренуо са својим композицијама."

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар