Ентони, ко је сљедећи на твојој листи?!

Поглавица, Евертонов навијач или права ствар - Деонте Вајлдер?! Ако не буду ни Кличко ни Фјури. . .

Остали спортови 04.05.2017 | 23:10
Ентони, ко је сљедећи на твојој листи?!
Жеља шампиона је Тајсон Фјури, вољан је и он, али нико тренутно не зна како на ту идеју гледају британске боксерске власти, па ни да ли ћему дозволити да се превремено врати у ринг после суспензије због коришћења кокаина? Владимир Кличко? Превелик ризик, премала добит, ако изузмемо ону финансијску. Сви су притом уверени да чувени Украјинац окачити рукавице у клин. Већ му је 41 година.

Али ко онда пред Ентонија Џошуу? Ко ће бити први изазивач новог светског шампиона?

Острвски медији остављају могућност да то буду Фјури и Кличко, али помињу још три имена која би могла да заинтригирају Џошуин тим. Што више победа - више пара. Воле некад и најбољи да себи за ривале изаберу недорасле боксере. Ни Кличко није био имун на те калкулације. Међутим, неки ниво мора да се задржи, па Индепендент у први план истиче тројицу потенцијалних изазивача.

ДЕОНТЕ ВАЈЛДЕР

Шампион у WБЦ верзији, а борба Џошуе и Деонтеа Вајлдера вероватно би новчано била најисплативија. Вајлдер би привукао америчко тржиште. А и добар је борац. У ствари, можда бисмо чак могли да кажемо да је 31-годишњи борац најквалитетнији од свих који су на Џошуином “менију“. Налик Џошуи, експлозиван ударач, висок 201 центиметар, могао би ту да му парира. Био је на Вемблију синоћ. Одмах уз ринг. Већ неко време се пише да ће његов следећи ривал бити Тони Бељу.

ЏОЗЕФ ПАРКЕР

Шампион WБО верзије стиже са Новог Зеланда. Ни изблиза тако атрактиван противник као Вајлдер. Али ни толико ризичан. Требало је да боксује против рођака Тајсона Фјурија, Хјуија, али је овај други морао да откаже због повреде. Шансу би могао да добије баш зато што је власник тог WБО појаса. Само он и Вајлдер потенцијално доносе нове титуле Ентонију Џошуи. Само што Џозефу Паркеру нико не даје реалне шансе да угрози Џошуу. Иначе, Паркер је самоански сеоски поглавица, па га по функцији  зову и Лупесолиаи Ла'аулиолемалиетоа.

ТОНИ БЕЉУ

Пети кандидат ако рачунамо и Фјурија и Кличка, а треба да да их рачунамо. Поменило смо га у пасусу око Вајлдера. Бивши WБЦ шампион у крузер категорији. Изненадио је свет савладавши Дејвида Хеја у мартовском окршају у Лондону. Тада му је и порастао углед. Реално, борац који не би смео да представља ама баш никакав проблем за Џошуу. Али зарадило би се, продужио мандат на трону... Има времена за оне праве изазове? Нажалост, боксери често баш тако размишљају. О њиховим каријерама брине иста агенција. Тони Бељу је велики навијач Евертона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар