ИТА: Јувеу бод у Бергаму, Пјанић херој и трагичар!

Први пут после 14 године, Аталанта је освојила бод у дуелу са Јувентусом - 2:2 (1:0)! Богињи је успело оно што Барси није, али Јувентус је непобедив! На стадиону Атлети Азури - 2:2.  

Фудбал 28.04.2017 | 23:27
ИТА: Јувеу бод у Бергаму, Пјанић херој и трагичар!
Актуелни шампион Италије, који је на најбољем путу да одбрани "скудето", ремизирао је на отварању 34. кола Серије А у Бергаму!

Аталанта - Јувентус 2:2 (1:0)

Свега је било на стадиону "Азури д'Италија" - домаћи су повели, Јуве је преокренуо, али је бод Аталанти, први пут после 2. фебруара 2003. године, осигурао Ремо Фројлер после грешке репрезентативца Босне и Херцеговине Миралема Пјанића.

Иронично, Пјанић је био један од најбољих у гостујућем тиму и забиежио је две асистенције, али је његова неодлучност у 89. минуту коштала "Стару даму" победе у Бергаму.

Домаћин је имао више од игре у првих 45 минута, што је крунисао вођством у судијској надокнади првог полувремена.

Након сјајне акције, лопта се одбила до Алехандра Лопеза, који је на другој стативи пронашао Андреу Контија за 1:0 и велико славље домаћих навијача на препуном стадиону.

Црно-бели из Торина су изједначили аутоглом Леонарда Спицаноле у 50. минуту када је сјајно центрирао репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић, а ас Аталанте неспретно реаговао - 1:1.

Већ у наредном нападу, изабраници Масимилијана Алегрија су могли и до потпуног преокрета, али је голман домаћина Етрит Бериша одлично одбранио ударац Паола Дибале.

Аталанта се грчевито бранила, покушавали су бјанконери да стигну до побједе, али до 83. минута нису успели да затресу мрежу. Тад је Пјанић у "трепавицу" погодио Данија Алвеша за 1:2 и чинило се да ће Јувентус доћи на само бод од "скудета".

Али, како то често зна да буде у фудбалу, Пјанић се из јунака претворио у трагичара - изгубио је лопту у 89. минуту, а Фројлер сурово казнио његову грешку - 2:2.

То је Јувентус, то је сила непобедиве екипе.Тим из Бергама још једном је показао да с правом носи епитет једног од највећих изненађења у овогодишњем првенству Италије. Плесала је Аталанта, успела оно што Барселона није у два меча (да постигне гол против Јувентуса), али тај мали подухват није јој био довољан да стигне до победе. На стадиону Атлети Азури: Аталанта - Јувентус 2:2.

Једноставно, Јувентус је још једном показао да има ту нит која раздваја одличне и вансеријске екипе. Успео је да окрене резултат  после утакмице која се из перспективе гостијућих навијача може описати само као солидна. Међутим, на крају је правда задовољена. Аталанта је награђена за храброст, као и чињеницу да је имала светле моменте. И светао финиш када је све указивало да ће сила из Торина да слави.

Све је наговештавало велико изненађење у првом полувремену. Аталанта довољно храбра, Јувентус недовољно мотивисан.И онда кулминација таковг стања. Добра колективна акција и погодак Контија у 45.минуту.

Међутим Јувентус је у наставку убрзао ритам. Видело се да стежу врат Богињи провинције. Истина, Аталанта није имала ни среће. После прекида у 50.минуту Спинацола је погодио сопствену мрежу. Била је то најава онога што ће се десити. Није хтело Дибалу, није успео Пјанић после прекида, али бесконачна иницијатива морала је да се исплати. Играо се 83.минут када је Пјанић.

Када Јувентус окрене против папирнатог аутсајдера обично до краја гледамо рутинско одрађивање посла. Међутим, Аталанта није из тог фолдера,   Аталанта је храбра. Неколико пута је Стару Даму спашавао Буфон. Међутим у 89.минуту је кардинално погрешио Пјанић и помогао Фреулеру да постави коначан резултат.

Аталанта је непоражена од 12.марта. Можда је то доказ да је зрела за Европу.

Аталанта је овим ремијем стигла до злата вредног бода у трци за пласман у Лигу Европе. 

Резултати 34. кола

Аталанта - Јувентус 2:2 (1:0)
/Конти 45, Фројлер 89 - Спицанола 50, Алвеш 83/

Субота (20.45)

Торино - Сампдорија

Недеља

Рома - Лацио (12.30)

Од 15.00

Болоња - Удинезе
Каљари - Пескара
Кротоне - Милан
Емполи - Сасуоло
Ђенова - Кјево
Палермо - Фиорентина
Интер - Наполи (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 84, Рома 75, Наполи 71, Лацио 64, Аталанта (+1) 64, Милан 58, Интер 56, Фиорентина 55, Торино 48, Сампдорија 45, Удинезе 43, Каљари 38, Кјево 38, Сасуоло 36, Болоња 35, Ђенова 30, Емполи 29, Кротоне 24, Палермо 16, Пескара 14.

Коментари / 0

Оставите коментар