Типса највише напредовао на свијету - 457 мјеста!

Најмлађи би вам после серије победа Јанка Типсаревића у Кини казали: "Јанко објашњава како треба да се игра тенис!" И заиста, Типсаревић игра одлично и у сваком мечу показује да је разлика у класи између њега који је некада био осми на свету и осталих тенисера који играју челинџере евидентна.

Тенис 28.04.2017 | 20:40
Типса највише напредовао на свијету - 457 мјеста!
Јанку према квалитету не заслужује да игра на челинџерима, али после тумора, операција, повреда и опоравака, принуђен је да игра на турнирима овог ранга. Али не смета то српском асу.

"Волим да играм на челинџерима", казао је једном приликом Типсаревић.

Он је на почетку 2017. освојио два трофеја на челинџерима у Бангкоку, прошле седмице је био најбољи у Кини, а у овој је стигао до полуфинала у Анингу, тако да ће имати прилику да избори пласман у финале и да се бори за нови трофеј. У наредне две седмице играће на челинџерима у Јужној Кореји.

Да је одличан потез то што игра на челинџерима, а не на АТП турнирима, пре свега због напретка на листи, говори податак да је Типсаревић од свих тенисера највише напредовао за годину дана. За 52 недеље, Јанко је са 528. места стигао до 71. позиције. Дакле, напредовао је за годину дана 457 места!

Иза њега је Хуан Мартин дел Потро који је за 52 седмице напредовао за 304 места. Са 337. места скочио је на 33. Иако је био одличан у претходном периоду, Јанко не жели да се заустави, већ хоће да напредује и даље.

"Уколико будем здрав, мој циљ је да крај 2017. дочекам у 30 најбољих тенисера света. Не размишљам о томе да ли сам у 90, 80 или 70 на листи. Мој циљ је годину завршити у тридесет најуспешнијих", казао је српски ас.

Он је истакао да му не смета што је морао да пређе пола света да би играо на челинџерима у Кини.

"Волим да играм у Азији и зато пре бирам да дођем овде него да играм челинџере на шљаци у Европи. Небитно ми је да ли су турнири из АТП серије или челинџери. Битно ми је да сам освојио доста поена овде", казао је некадашњи планетарни број осам.

Типсаревић је истакао да му додатну снагу даје то што у протекле две седмице није изгубио ниједан сет.

"Играм овде боље него прошле године! Срећан сам што сам прошле недеље одбранио трофеј у Ћингдау без изгубљеног сета. Ова серија турнира ће ми дати доста самопоуздања пред наставак сезоне", закључио је Јанко.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар