Партизан дужан менаџерима више од милион евра!

Генерални директор Партизана Милош Вазура на седници клуба у “Земунелу“ забринуто је причао о финансијској ситуацији у клубу.

Фудбал 28.04.2017 | 23:20
Партизан дужан менаџерима више од милион евра!
Извештај који је представио на Скупштини једногласно је усвојен, али је такође утврђено да су Партизану стигли велики намети из прошлости.

Ту су дугови још од доба Адема Љајића и Клеа, као и случај Андрије Живковића, за који се у клубу надају да су на добром путу да изадју свега тога.

“Да, велики намети из прошлости... Јавности је већ познато, финансијски смо се изузетно исцрпели да бисмо добили европску лиценцу. Знате, није лако, сваки дан стижу нове тужбе. Нећете веровати: обавезе према менаџерима још из доба Љајића, Клеа! Све то морамо да исплаћујемо, плус, то нису мале цифре. За Љајића, на суду, 600 хиљада, Левијатис... Па, Серђо Берти, тужба од 500 хиљада! Зато сам недавно, елаборирајући прелазак Миленковића у Фјорентину, рекао да је то највећи трансфер, једноставно, све остаје клубу. Нема да негде оде 30 одсто, даје се само законски проценат менаџерима и, то је тô“, нагласио је Вазура.

Партизан је тренутно “блокиран“ јер још нису стигле паре од Фиорентине, која је за 5,1 милион евра купила младог Миленковића.

“Тренутно имамо финансијски вакуум док не стигну новци од Фјорентине, међутим, неће да буде проблема, исплатићемо све обавезе до краја првенства. Данас смо исплатили плату запосленима. Имамо план како да им смањимо и дугове проузроковане кашњењем, разговарали смо: план је да направимо репрограм, повећамо плате за тај износ, исплатимо све у наредних годину“, рекао је Вазура.

Председник Партизана Милорад Вучелић такође је нагласио да су клубу стигли непланирани издаци, за које клуб није ни знао да постоје.

“Стигло је на ред плаћање великих обавеза, за неке од њих нисмо ни занли, нити су могле да се установе налазом ревизора. Једноставно, постоји стравичан јавашлук: поједини документи су накнадно испливали на површину“, казао је Вучелић.

После получасовне седнице на коктелу организованом у “Земунелу“ Вазура се дружио са Партизановим посланицима: Иваном Ћурковићем, Жарком Зечевићем, Бранком Рашовићем и осталима.

"Коначно мирна Скупштина. Присуствовало јој је 39 делегата, двојица нису могла да дођу због болести. Надам се да су прошлогодишње ружне цене прошлост и да више никад неће да се понове“, рекао је Вазура по завршетку седнице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар