Кочићева дјела на македонском

Амбасадорка Босне и Херцеговине у Републици Македонији Лепа Бабић учествовала је у промоцији двојезичног издања (македонско-српско) књиге „Изабрана дјела“ Петра Кочића, која је одржана у Скопљу у част обиљежавања 140 година од рођења Петра Кочића. Промоцију је уприличио издавачки центар Слово љубве - БуквиБоокс.

Босна и Херцеговина 28.04.2017 | 09:59
Кочићева дјела на македонском
Амбасадорки Бабић је припала част да се присутнима обрати на самом почетку промоције која је одржана у Салону Културно-информативног центра (КИЦ) у Скопљу.

Промоцији је присуствовао и замјеник министрице културе Републике Македоније Драган Недељковић.

Бабићева је током обраћања казала да је Петар Кочић на себи својствен начин повезао народе са ових простора, те подсјетила да је писац рођен у Стричићима код Бања Луке, школован у Сарајеву, Београду и Бечу, те да је кратко живио и у Скопљу.

Она је изразила задовољство јер ће кроз сабрана и преведена дјела шира македонска публика бити у прилици да се упозна са Кочићевим немирним, тврдоглавим, и инатљивим ликовима, какав је и сам био.

Промотори књиге биле су проф.др. Весна Мојсова-Чепишевска и списатељица Гордана Јовић Стојковска (превод и избор дјела), док је одломке из књиге читао млади глумац Ане Блажовски.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар