Власти предлажу гашење "Челика"?!

У просторијама Градске управе у Зеници данас је одржана тематска седница Градског већа о стању у ФК Челик.

Босна и Херцеговина 27.04.2017 | 19:41
Власти предлажу гашење "Челика"?!
Менаџмент клуба кроз ову седницу предлагао је репрограм досадашњег дуга за који Челик има законски рок до 13. маја 2017. године, што би клубу увелико отворило врата напретка и опоравка.

Оно што су на седници закључили и истакли чланови Градског већа јесте да Град континуирано пружа подршку клубу, а докази за то су дугогодишње уступање стадиона Билино поље на кориштење скупа са свим пословним просторима, те осигуравање његовог одржавања уз финансијску подршку свим селекцијама Челика, преноси Фактор.

Када је у питању репрограм дуга, из Градског већа нису имали превише тога за рећи осим тога да ће у складу са својим могућностима помоћи клубу.

- Градско веће констатује да је вишегодишње финансијско стање у ФК Челик са нагомиланим неплаћеним обавезама првенствено из основа пореза и доприноса последица недовољно квалитетног и стручног спортског менаџмента и управљања клубом због чега је потребно сагледати постојане одговорности и сходно томе покренути потребне законске процедуре - пише у закључку седнице.

Оно што је симпатизерима клуба посебно засметало јесте предлог градоначелника Фуада Касумовића о могућем стечају клуба, како би клуб кренуо испочетка од здравих темеља, с обзиром на то да се кроз репрограм дуга требају издвојити велика средства која ни Зеница тренутно нема.

- Шокирани смо градоначелниковим предлогом јер он значи гашење клуба! Дириговани стечај се може спровести само над организацијама које имају имовину. Челик од имовине има само дресове и лопте што значи да би то значило гашење клуба. Додатно смо разочарани закључцима Градског већа који нису решили, нити покренули решавање ниједног од актуелних проблема клуба - поручили су из Неформалне групе грађана "За Челик", који својим вишегодишњим активизмом покушавају спасити клуб од гашења.

Оно што је сигурно јесте да Челику сат откуцава, јер уз милионске дугове и борбу за опстанак популарног зеничког премијерлигаша не чека светла будућност.

(Фактор.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ој ха

27.04.2017 18:14

Све це бити угасено, у оба ентитета, бољем и лосијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

28.04.2017 16:55

Ко задњи изадје нек погаси светло.