Титула послије ДЕЦЕНИЈЕ: Војводина је шампион!

Војводина кроз драму прекинула доминацију Звезде! Одбојкаши Војводине прекинули су доминацију Црвене звезде и освојили титулу у Суперлиги Србије после драматичне финалне серије.

Остали спортови 27.04.2017 | 09:45
Титула послије ДЕЦЕНИЈЕ: Војводина је шампион!
Новосађани су до трофеја стигли победом у мајсторици, а у петом дуелу савладали су београдске ’црвено-беле’ са 3-2, по сетовима 19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9.

Војводина је тако освојила другу титулу шампиона Србије од осамостаљења, уз пет изгубљених финала и прекинула петогодишњу доминацију Звезде.

Новосадски 'црвено-бели' имали су предност домаћег терена у петом мечу, али није добро кренуло јер су од самог старта били у заостатку. Звезда је средином првог сета направила предност и задржала је до краја, а мало је фалило да изабраници Драгана Кобиљског дођу до два сета предности.

Ипак, 'Лале' су у финишу узвратиле и изједначиле у сетовима, да би Звезда новом серијом решила трећи део игре и дошла на корак до шесте узастопне титуле.

Тада је прорадио блок Војводине, дефанзива је била на нивоу и убедљиво освојени четврти сет био је права подлога за тај брејк. Ношени навијањем публике добијале су поене у низу и после велике драме могло је да почне славље домаћих играча.

Најефикаснији у победничком тиму био је Давид Мехић са 20 поена, док је Петар Премовић додао 19.

У редовима Црвене звезде истакао се Милутин Нејић са 16 поена.

Београдски црвено-бели дошли су у халу СПЕНС по шесту титулу у низу, вођством од 2:1 примакли су јој се на сет, али се домаћин у пуној дворани уздигао када је било најпотребније и спречио браниоца трофеја да направи огроман преокрет.

Екипа Неџада Османкача, нови шампион Србије, водила је у финалној серији 1:0 и 2:1 у победама, а када је дошла на сет од пораза заиграла је драстично боље и оставила Звезду први пут без титуле од 2011. године.

Војводина је овим успехом побегла управо Звезди на врху листе најуспешнијих у броју освојених првенстава, јер је њој ово 14. шампионски наслов, док су београдски црвено-бели остали на 12.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар