Свијеће за Софију

Грађани Бањалуке окупљају се вечерас испред храма Христа Спаситеља у овом граду и пале свијеће за трогодишњу суграђанку Софију Мићевић, која је јутрос преминула у Београду.

Република Српска 26.04.2017 | 21:35
Свијеће за Софију
Грађани су се спонтано окупили након позива путем друштвених мрежа како би одали почаст малој Софији која је изгубила тешку битку за живот.

Неколицина грађана је запалила свијеће и оставила их у облику срца на платоу испред Храма.

Хуманитарна организација "Будимо људи" саопштила је данас да је срце мале Софије, која је боловала од акутне лимфобластне леукемије, престало да куца. Ова вијест растужила је Босну и Херцеговину али и регион, који је био уједињен у намјери да омогући живот малој Бањалучанки.

"Јутрос у девет часова стало је срце великог борца, јунака који је водио невјероватне битке, а заједно с овим срцем стало је срце свих волонтера, свих људи који су гледали према Београду задњих мјесец дана с надом и вјером. Наше Софије више нема", саопштено је из Хуманитарне организације "Будимо људи".



Ипак, иако нас је напустила, трогодишња Софија је успјела оно што многи нису – ујединила је људе са наших простора.

У посљедњих неколико мјесеци организовале су се различите хуманитране акције у циљу прикупљања новчане помоћи за њен одлаза у САД на операцију. У рекордном року прикупљено је 485.987 КМ за први дио лијечења у клиници "Јонс Хопкинс Медицине Интернатионал" у Балтимору. У акцију су се укључили скоро сви: институције, грађани, организације, удружења. Из Кабинета Предсједника РС уплаћено је 20.000 долара, а из Фонда здравственог осигурања РС, који је финансирао трошкове лијечења у Србији, додатно су уплатили 200.000 КМ за њено лијечење у Балтимору.

Међутим, Софија никад није отишла у Америку. Умјесто тога, отишла је на неко боље мјесто.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхиле

26.04.2017 21:24

Почивај у миру анђеле мали.

ОДГОВОРИТЕ