Милан хоће незамењивог Србина од 10.000.000 евра!

Награда за тихог ратника. . . ! Он ћути и ради, а неко то све види.

Фудбал 28.04.2017 | 14:00
Милан хоће незамењивог Србина од 10.000.000 евра!
Милан хоће Немању Радоју! Тако гласе вести из Шпаније! Из Вига. Српски везиста из Селте се налази на листи потенцијалних појачања свалног клуба са Сан Сира, јављају локални медији из Вига и још неке угледне медијске куће са Пиринеја попут радио станице Кадена Сер. Тако би Радоја постао тек други Србин у историји који је обукао дрес Милана. Први је биоАлександар Аранђеловић, познатији по надимку Аца Аутобус.

Радоја је играч који се не помиње често по медијима и може се рећи да је из тог угла неправедно потцењен, али зато прича тамо где треба - на терену! Српски везиста је дошао на мала врата у Селту из Војводине и за две и по године постао један од кључних фудбалера тима из Вига, али и један од најстандарднијих фудбалера у Примери.

Немања Радоја је просто незамењив у тиму Селте. Ове сезоне је у Примери одиргао 30 од могућих 32 утакмице, у Лиги Европе је играо на 10 утакмица, а у Купу Краља на седам. Од 52 утакмице колико је Селта играла ове сезоне у свим такмичењима, Радоја је играо на чак 47! Прошле сезоне је уписао 36 утакмица, а претпрошла која му је била дебитанстка је играо на 31 мечу. Ретко који српски фудбалер може да се похвали да је тако стандардан. Поготово у овако јаком првенству као што је шпанска Примера...

И увек је Радоја био на високом нивоу. Ретко када је био међу слабијима у тиму Селте, углавном је био међу најбољима у тиму Едуарда Бериза који просто обожава српског везисту. Радоја је шраф без којег не може да се замисли игра Селте, одрађује лавовски део посла на средини терена, увек у топ форми, скоро никада повређен... Тип играча које сви тренери воле.

Све то није прошло неопажено ни од стране већих клубова, а шпански медији јављају да јеРадоја још од новембра на радару Милана чији су га скаути гледали неколико пута и увек су слали позитивне извештаје. Ни промена руководства у Милану није охладила интерес Росонера јер је Радојино име остало на листи потенцијалних појачања. Нови спортски директор Мирабелије добио уверења да је Радоја играч који би био појачање за спорни везни ред Милана.

На путу Милановим жељама стоји Селта која жарко жели да задржи српског везисту. Он има откупну калузулу од „само“ 10.000.000 евра што је сума коју већи клубови пшопут Милана могу да плате без проблема. После продужетка уговора са Јагом Аспасом, у Селти су означили као приритет нови уговор са Радојом. Прегповори су поечли пре неколико месеци, али иду спорије него што би клуб из Вига желео. То је потврдио и спортски директорМињамбрес. Свесни су у Селти да Радојина откупна калузула тренутно није на нивоу његове вредност и желе да новим уговором повећају висину клаузуле како би на евентуалној продаји зарадили више новца.

Миланов ветар у леђа за трансфер је и агенција која заступа Радоју. Он је клијент агенције Лиан Спортс у власништву Фалија Рамаданија који је на Апенинима један од најутицајнијих менаџера. Представник агенције Никола Дамјанац је недавно боравио у Вигу пре две недеље где је саслушао Селтин предлог о новом уговору, али и предочио играчу и клубу који су клубови све заинтересовани за Радоју. До шпанских медија је процурило да је Милан један од клубова који су највише загризли. Росонери би радо платили клаузулу од 10.000.000 евра и за почетак рутинску дуплирали плату српском везисти која тренутно у Вигу износи скромних 300.000 евра по сезони.

Милан очекују промене у играчком кадру наредног лета, а нови власници из Кине су се уговором обавезали да ће издвојити значајна средства за појачања. Поготово се очекује доста промена у везном реду. Очекују се одласци Хонде, Бертолаћија, Полија,Фернандеза, Сосе и највероватније позајмљеног Марија Пашалића за којег Милан нема откупну калузулу од Челсија. Могуће је да оде и Јурај Куцка којег Михајловић жели у Торину што би Радоји отворило место у тиму Росонера.

Селта се не пита много. Ако понуда за продужетак не буде задовољавајућа, Милан наредног лета може да активира откупну клаузулу. Тада ће све бити на играчу, а тешко да ће Радоја пропустити прилику да заигра за један од највећих клубова на свету.

Све ће бити познато на крају сезоне, а Радоја до тада остаје незамењив у тиму Селте. Ћути, ради и „једе километре“.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар