Шарапова послије 15 мјесеци на терену од око 18:30!

Рускиња Марија Шарапова од 18:30 игра први меч после 15 месеци суспензије, противница на турниру у Штутгарту јој је Роберта Винчи.

Тенис 26.04.2017 | 18:10
Шарапова послије 15 мјесеци на терену од око 18:30!
Искусна тенисерка првобитно је удаљена са терена на две године због коришћења мелдонијума, али јој је у међувремену казна умањена.

"Направила је грешку али је и платила за њу, сматрам да треба да се врати у игру али без вајлд карти. Она је наравно сјајна играчица, немам ништа против ње", рекла је Винчи.

Поред Италијанке одлуку Немаца да дају специјалну позивницу Шараповој критиковале су Агњешка Радванска, као и Каролина Возњацки.

Поред Штутгарта, вајлд карте некадашњој првој тенисерки света дали су и WТА турнири у Мадриду и Риму.

Да ли ће исто поступити и водећи људи Ролан Гароса Шарапова ће сазнати 16. маја, када ће званично бити објављена њихова одлука.

"Разговараћемо 15. маја са директором турнира Гијом Форжеом, али такмичење је изнад било ког тенисера", рекао је председник Француске тениске федерације Бернар Гуидићели и додао да би јавио Шараповој пре него што званично буде објављена одлука.

Шарапова би морала да дође до финала Штутгарта не би ли ушла у квалификације за отворено првенство Француске, с обзиром да се не налази тренутно на WТА листи.

Реалнија могућност од оне да добије позивницу за главни жреб Ролан Гароса, свакако је она да добије вајлд-карту за квалификације на турниру који је два пута у каријери освајала, последњи пут пре три године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар